Af Grethe Nielsen

 

Outsiderens husfilosof og tidligere formand Nis Bjarnhof er manden bag interviewbogen ”Fortællinger om ophold under bjerge. 5 interviews om livet før, under og efter en psykisk krise”. I bogen reflekterer de fem interviewpersoner over deres liv og psykiske krise. Nis Bjarnhof stiller en række relevante og spændende spørgsmål, som fører interviewpersonerne rundt i deres liv og får dem til at fortælle på livet løs om diagnoser, indlæggelser, psykofarmaka, arbejde, uddannelse og meget mere. På den måde kommer de blandt andet rundt om den psykiske krise, diagnoser og om hvordan man får det bedre.

DSC_7232Da jeg selv har været igennem en psykisk krise og er ved at kæmpe mig helt ovenpå igen, tiltaler bogen mig. For mig er det spændende at høre om andre i lignende situationer, og hvad der har hjulpet dem. Det er også interessant at høre de forskellige refleksioner over livet som sådan og krisen i særdeleshed. Jeg kan bruge tanker om at komme sig til at blive inspireret til, hvad man selv kan gøre. Jeg kan anvende bogens refleksioner over livet som anstødssten til selv at reflektere videre over mit eget liv.

Nis Bjarnhof er en god interviewer, som stiller spørgsmål, der får snakken i gang hos interviewpersonen, og som får forskellige vinkler af den psykiske krise og livet før, under og efter frem hos interviewpersonen. Bogen kan anbefales til alle, der har lyst til at vide mere om, hvordan psykiske kriser påvirker menneskers liv.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.