5 ting alle burde vide om hjernen:

1) Hjernen er lige som en valnøddeformet fitnessfreak. Ikke særlig skarp, holder sig til det den kender i forvejen og kan trænes som alle andre muskler.

2) Den har store problemer med tilpasningsevnen, da den endnu ikke har opdaget (og erkendt) at den lever i 2014 og ikke i stenalderen. Ergo; den reagerer derpå.

3) Alle vores følelser, tanker og andre udefinerbare ting, stammer fra kemiske reaktioner blandet med hormoner, hvor storhjernen er den der holder styr på rosset og hypothalamus, er den uvorne møgunge, der altid laver unoder.

4) Da hjernen er ligesom en muskel, kan det også gå i stykker, ligesom alle andre muskler i kroppen. Genetisk set kan den være blevet født med en konstruktionsfejl, ligesom hjertet kan. Eksempelvis kan justeringen af glædeshormonet serotnin være underlagt en mekanisk fejl, som gør at niveauet i hjernen ikke er normalt.

5) Psykisk sygedomme er blot det samme som andre sygdomme i kroppen. Diabetes, hjertekarsygdomme, brystkræft, osv. Man er disponeret pga arvelige forhold. Det medfører ikke altid at man får sygdommen. Den kan ligge latent i kroppen og bryde ud, hvis kroppen blivver udsat for traumer, kriser eller stress.

Medicin går ind og regulerer stofferne i hjernen, ligesom insulin går ind og regulerer blodsukkeret i kroppen.

Ens personlighed sidder ikke i sygdommen. Sygdommen forstærker blot de egenskaber man har i forvejen. Bipolar kan oversættes til at man får tunet følelser der allerede er der. Den opfinder ikke nye ting. Den forstærker kun det der er, ligesom alkohol forstærker en stemning.

Derfor er bipolarer selv meget herre over deres egen sygdom. Den er ikke farlig. Vi har hverken vorte på næsen, pukkelrygget eller kaster os ud foran en bus, fordi vi lige føler for det. Vi er rationelle mennesker langt henad vejen og i mani er det kun os selv det går udover.

Man kan ikke se på os, at vi er syge, ligesom man ikke kan se på nogen at de har brystkræft eller sukkersyge.

Vi er psykisk sårbare, kun fordi vores hjerne er mindre rustet til at klare dagligdagens udfordringer. Ikke andet.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.