privat foto

privat foto

Medicin kan have sin berettigelse. Sommetider er den psykiske smerte for stor at bære og hjernen lægger sjælen i en slags kunstigt koma, i form af en akut psykose, på samme måde som man lægger svært tilskadekomne patienter i kunstigt koma, fordi smerterne i sig selv kunne få dem til at give op. Jeg har selv prøvet at få en akut psykose, hvor jeg sank ind i mig selv. Herinde følte jeg ingenting, huskede intet. Var ikke psykisk tilstede. Bagefter kan det være svært at komme ud af medicinen igen uden hjælp. Det skal helst foregå langsomt og i samarbejde med en dygtig terapeut/psykolog/psykiater. Når man ikke længere er bedøvet af medicinen begynder man igen at føle en masse: Vrede, sorg samt en masse seksuelle drifter man også har undertrykt. Det kan være som at blive væltet af en flodbølge og meget ubehageligt. Jeg vil sammenligne det med en hørehæmmet person, der får høreapparat og pludselig hører alt igen, også de små uvedkommende lyde, som hjernen normalt undertrykker hos andre: Lyden af kniv og gaffel mod en tallerken, den knasende lyd når man spiser en rå gulerod. Derfor gælder det om at beholde høreapparatet på i første omgang.

Selv har jeg fået stor hjælp af den anerkendte psykolog og professor, Allan Holmgren, direktør for DISPUK (I kan finde nogle af hans artikler på hjemmesiden www.dispuk.dk). Han er en fortaler for den menneskelige faktor og det aktuelt levede livs indvirkning på det enkelte menneske. At det hjælper at nedskrive sin historie. Hvordan kærlighed og omsorg fra ens nærmeste og evt. en dygtig psykolog kan hjælpe en op når man er faldet i et traumehul. Jeg vil gerne benytte denne blog til at takke Allan Holmgren for hans store arbejde i disse medicinfikserede tider.

Selv er jeg ved at trappe ud af den antipsykotiske medicin efter at have været på den i 11 år. Mit liv er nemmere i dag end det var dengang. Ikke så stresset mere. Jeg har alle muligheder for at lykkes med nedtrapningen. Det har først og fremmest givet mig mere livsglæde og ikke mindst mulighed for igen at føle seksuel tilfredsstillelse, til stor glæde for både min mand og mig selv, noget jeg troede var et afsluttet kapitel for mit vedkommende.

 

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.