privat foto

privat foto

Min otte år ældre retarderede storesøster elskede at gå tur med mig i barnevogn når hun kom hjem fra skole, jeg skulle sove, så hun gav mig et hårdt puf til jeg blev liggende. Hun elsker stadig at fortælle mig om det og det vender sig i mig hver gang. Mors holdning var at alle og enhver kunne finde ud af at passe børn. Vi var tre piger og den flinke gamle mand  i nabohuset gav os legetøj pakket ind i fint papir fra legetøjsforretningen, han gemte det udenfor i sit værksted, vi måtte ikke komme ind i huset fordi hans kone angiveligt ikke kunne lide børn. Min faster og onkel ville gerne have mig på besøg fordi jeg var et nuttet lille dukkebarn med blå øjne og blond hår. De gjorde mig ikke noget, men jeg ville hellere være hjemme. Min ældre fætter legede med mig mens min mor drak kaffe med min tante i det tilstødende rum. Senere kom jeg på ferie hos min retarderede søster og hendes tolv år ældre kæreste, min mor gav mig lov til det, hun glemte bare lige at spørge om jeg selv havde lyst, det var nok min søster blev glad, jeg sov sammen med kærestens møgunger. Jeg kunne ligeså godt have været et mekanisk stykke legetøj med en nøgle i ryggen.

Da jeg mange år senere selv fik en datter fik jeg for første gang tvangstanker, jeg var lykkelig for min lille datter, men tænkte med sorg på alt det små piger skal igennem. Da jeg fik endnu en datter brød psykosen igennem for fuld skrue. Jeg troede mig omgivet af en pædofiliring bestående af min mand, hans mandlige venner, vores egen læge, min psykiater. Jeg måtte for alt i verden beskytte mine døtre mod omverdenen, men forsvandt ind i mig selv og blev indlagt på Psykiatrisk Afdeling. Her gik jeg rundt og sagde: “Jeg er en dårlig mor, jeg er en dårlig mor”.

Heldigvis var det “bare” et vågent mareridt, min mand er ikke pædofil og har aldrig gjort vores døtre noget. Psykosen gav mening, den var spundet over mine egne fortrængte oplevelser. Jeg blev en voksen kvinde som aldrig kunne sige nej, følte ikke mine egne grænser. Andres behov var vigtigere, men jeg er i fuld gang med at lære at lytte til mine egne behov.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.