Har du nogensinde spekuleret på om du ville have overlevet, hvis du var født i stenalderen? Ikke bondestenalderen, men den tidlige stenalder lige efter istiden?

Måske tænker du ofte på, at du er psykisk skrøbelig, men det er ikke sikkert du ville have været det i stenalderen? Hvis man nu er født sund og rask, men forskellige omstændigheder i det moderne liv har gjort en skrøbelig. I stenalderen ville du leve i pagt med naturen og sammen med den lille flok mennesker du var en del af. Tilværelsen ville ikke være så indviklet, det hele gik ud på én ting, finde mad nok hver dag. Bygge en hytte af grene som læ for uvejr. Du ville bo tæt på vandet i udkanten af skoven, gå på stranden hver dag med din familie for at samle østers eller fange fisk.

Når du havde brug for at være alene gik du ind i skoven. Du fandt altid tilbage igen til din flok og du var velkommen, verden var tyndt befolket og ethvert individ var vigtigt for hele flokkens overlevelse.

Jeg ville have overlevet stenalderen og det føles godt at vide.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.