Så er jeg tilbage!

Det var egentligt min mening, at jeg ville være kommet med en update, når jeg havde været i gang med perikon i 6 uger. Der er nu gået lige knapt 8 uger, men jeg har simpelthen haft helt urimeligt travlt, så det blev altså nedprioriteret. Til gengæld er jeg altså nu tilbage med en update og der er som sagt gået lige knap og nap 8 uger siden jeg startede med perikon, vitaminer/mineraler og fiskeolie.

I kan se de forudgående indlæg her: http://outsideren.dk/2016/09/29/vaern-efteraar-vinter/

Her: http://outsideren.dk/2016/10/05/naturlig-behandling-tendens-vinterdepression-update-1/

Og her: http://outsideren.dk/2016/10/19/naturlig-behandling-tendens-vinterdepression-update-2/

 

Da jeg skrev sidst, ved 3-ugers updaten, gik det stødt fremad med både energiniveau og humør. Det er meget hen ad vejen den samme tendens, der har været siden da, som det også ses ret tydeligt af grafen. Jeg vil dog sige, at selv om mit humør og energiniveau som udgangspunkt stiger, så har det alligevel fundet sig mere til rette. Ment på den måde, at rent grundstemningsmæssigt er jeg bedre tilpas, har et bedre humør og energi til mere – men det er ikke længere denne her lidt mere drastiske følelse af, at hver dag er 1000 gange bedre, end den forrige. Det er en rolig stigning og det er sådan set også det rareste. Jeg kan godt lide ro!

perikon-8-uger

Samtidig har jeg de sidste 3-4 ugers tid været meget travl. Meget mere end jeg plejer og nok på højde med, når “almindelige” mennesker er travle og dét – samt det at vi nu nærmer os den tid på året, hvor der er allermindst lys og energi fra naturens side, at komme efter – har gjort mig mere træt og energiforladt, end jeg var i starten af forløbet. Men til gengæld har jeg været i stand til at håndtere denne trætte og energiforladte periode, som ethvert andet raskt og velfungerende menneske ville kunne håndtere en sådan periode. Man gider egentligt ikke rigtigt noget – men man gør det alligevel. Evnen til at gøre ting, især hvis jeg ikke har lyst, ikke kan overskue det eller har det dårligt, er ret svær at mønstre for mig – eller det var den, da jeg var syg. Primært fordi jeg har negative skizotypi/skizofreni-lignende symptomer (manglende motivation, manglende struktur, ingen følelser etc.). De symptomer er jo i sig selv en mundfuld ind imellem, men når man parrer dem med depression og eventuelt også krydret med maniske perioder eller andet tilsvarende, så bliver alting først rigtig uoverskueligt. Men nu, hvor jeg ikke lider af hverken manier eller lignende (som skyldtes forkert medicinering) eller svære, kliniske depressioner, så er det lige pludseligt en helt anden sag, at håndtere de negative symptomer.

Lige for tiden er det egentligt ikke engang dem, der fylder særlig meget, det er mere den der helt almindelige ugidelighed alle mennesker oplever, når de har travlt, er trætte og det er mørkt og koldt. Og det tror jeg så ment ikke, der er noget galt i at føle og opleve! Det er en del af det, at være til! Og det har vist mig, at jeg – der hvor jeg er nu – kan klare den slags perioder ligeså godt, som de fleste andre. Og det er faktisk en rigtig dejlig oplevelse!

Som man også kan se af grafen, så foregår der noget med nogle cirkler og ulæselige kragetæer … Det er perioder, hvor jeg ikke har taget mine tilskud (inkl. perikon) eller visse af dem. Den første periode, var fordi jeg glemte det, da det var den allermest travle periode overhovedet. Som man kan se, stagnerede udviklingen bare, der var ingen nedgang, og så snart jeg begyndte igen, går det igen fremad med humøret! Anden gang er et lille eksperiment. Dels fordi jeg fik en hævelse i det ene ben og var nødt til at se, om det skyldtes perikon. Det gjorde det umiddelbart ikke – og ja, jeg har konsulteret en læge! Og dels er det fordi, jeg vil tilpasse min brug af vitaminpiller lidt bedre. Det er nemlig faktisk dem, jeg oplever de største gener med og det skyldes, at de vitaminer og mineraler, der er fedtopløselige (for eksempel D-vitamin), ikke nedbrydes på en særligt behagelig måde, hvis man tager dem uden et måltid – helst et relativt fedtholdigt et af slagsen. Så når jeg ikke har haft appetit til at spise den slags, så har jeg ikke taget mine vitaminpiller og jeg prøver at finde ud af, om det går bedre med 1 i stedet for 2 vitaminpiller. Jeg venter også på svar på, om mit tidligere for lave D-vitamin-niveau er forbedret.

Jeg har besluttet at fortsætte med perikon indtil omkring februar/marts, hvor det begynder at blive væsentligt lysere. Jeg skriver en update, når jeg har været på det i 3 måneder og derefter regner jeg med også at skrive nogle updates om, hvordan det går uden perikon på både kort og lang sigt. Det må være alt for denne gang!

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.