Lad det blive et med mening! Det ønsker jeg for mig selv og for alle vores medlemmer, bloggere, deltagere i vores arbejdsgrupper, vores samarbejdspartnere og alle, der har vist interesse for vores forening i 2017.

Johannes Nielsen, som var bipolar og overlæge på Risskov, sagde, at “mening er det, der skaber mennesker”. Med dette som rettesnor revolutionerede han “behandlingen” af psykisk syge. Han gav dem mulighed for at have et meningsfyldt arbejde, mens de var indlagt. Og han gjorde derved samtidig sit eget liv meningsfyldt.

Du kan se et smukt portræt af Johannes Nielsen her:

https://www.youtube.com/watch?v=q1JbjUWsDGE

Han rammer noget meget sandt, og det er mit nytårsønske, at vi alle i 2018 vil have noget meningfyldt at beskæftige os med, noget at stå op for. Det er ved Gud ikke altid let, når man har en psykisk lidelse og indimellem føler sig totalt tømt for energi og synes, at alt er håbløst. Men når vi er dernede, hjælper det at tænke: Det bliver bedre! Livet vil igen give mening! Det her er midlertidigt! Det slår ikke fejl. Der tændes atter en livsgnist, som vi kan værne om og pleje, så den kan blive til flammer i et velkomponeret bål.

2017 var et super år for Outsideren. Vi fik en masse nye, gode frivillige. Vi har nu 15.000 læsere om måneden og har samlet ikke  mindre end 2.000 indlæg på dette site. Det skylder vi jer en stor tak for. TAK!!! Vi afholdt kurser i skrivning og videoredigering. Vi var med til at arrangere filmfestivallen “Don´t Fear the Weird” og kort før jul opførte vi sørme også et teaterstykke. Tre psykiatribrugere fra outsideren – Jakob Balthasar Preisler, Niels Gjern og Mie Andersen – fortalte om deres liv foran cirka 500 publikummer uden andre rekvisitter end den stol, de sad på og en medbragt rygsæk med minder. Stykket, som foregik på – og i samarbejde med – Bremen Teater i København, blev afsluttet med stående bifald.

 

Foto: Rasmus Cornelius Nielsen

 

 

 

Vi skal have flere medlemmer

Noget af det, vi vil satse på i 2018, er at få flere støttemedlemmer. Vi har været vældig gode til det kreative, men knapt så gode til at skaffe de penge, der er nødvendige, hvis vi skal bibeholde det høje niveau og udbygge med nye aktiviteter.

Hvis du vil være støttemedlem, går du ind på forsiden og klikker på det blå banner. Et almindeligt medlemsskab koster 250 kr. om året, men du har selvfølgelig mulighed for at give mere. Og hvis du har en stenrig onkel, må du da gerne få ham til at støtte med et par millioner 🙂 Som medlem får du tilsendt det spritnye magasin, som vi har lavet. Et magasin, der handler om livet på de socialpsykiatriske bosteder. Du kan heri læse, hvad beboerne selv synes om at bo der. F.eks. Birgit Christiansens bramfrie og provokerende udmelding om livet på Center Nørrebro: “Æde, skide og sove, det er hvad tiden går med her”.

Som medlem får du også løbende tilsendt nyt om, hvad outsideren gennemfører af projekter til glæde for psykisk syge – og du får mulighed for at deltage i vores kurser og arrangementer.

Jeg håber, du er kommet rimelig godt gennem julen, der kan være en hård tid for os.

Vi vil meget gerne læse, hvordan DIN jul er gået, så gå bare til tasterne, hvis du ønsker at dele dette med os! Hvis du har en historie, der godt kunne blive til et debatindlæg i medierne, er du også meget velkommen. Pr-arbejdet er et af de områder, vi vil have i fokus i årene fremover. Der er stadig ikke nok, der ved, hvad outsideren er for en størrelse. Det skal der laves om på. Vi er en guldgrube for alle med en pwykisk lidelse og journalister på aviser og tv. Noget af det første, der skal ske i det nye år, er, at jeg og Camilla inviterer nøglejournalister på besøg og viser, hvordan de kan bruge os – mod at vi får omtale.

Vi havde før jul besøg af den nye kultur- og fritidsborgmester i København, Niko Grünfeld fra Alternativet – og fik en rigtig god dialog med ham. I 2018 vil vi  invitere en række andre nøgle-politikere ind.

Nå, det blev en længere smøre. Jeg skal nok stoppe nu. Skal ud at købe lidt fyrværkeri, som medbringes til nytårsfesten, som vores gode venner i nabolaget holder.

 

Kærlig hilsen,

Kim

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.