I aften går jeg i seng dybt taknemmelig. Lidt mere end jeg plejer.

Idag har jeg været til møde med Depressionsforeningen hvor vi planlagde to kommende arrangement med temaet selvmord, hvor vi vil vise dokumentaren ‘Suicide The Ripple Effect’ samt efterfølgende samtale om selvmord. Jeg er også blevet inviteret til at fortælle min egen historie om psykisk sygdom og selvmordsadfærd på arrangementet ‘Tanker om selvmord’ den 20/2.

Efterfølgende var jeg på min første følgevagt som frivillig på Cafe Blom, som er et cafe for alle med psykiske udfordringer. Her mødte jeg så mange fantastiske mennesker, både frivillige og besøgende, der inspirerede mig så meget med hver deres historie.

Her i aftes var jeg også og så ‘Forstyrrelser’ på Bremen, hvor 3 meget stærke personer fortalte deres livshistorie og kamp med psykisk sygdom. Det rørte mig til tårer flere gange.

Da jeg var allermest syg og selvmordstruet og var overbevist om at jeg ikke ville overleve min bipolare depression, så lavede jeg en aftale med universet om at hvis jeg på mirakuløs vis ville overleve, så ville jeg bruge mit liv på at give håb til andre i samme forpinte smerte og håbløshed som mig selv.
Idag blogger jeg for Outsideren, jeg har fortalt dele af min historie på Depressionsforeningens hjemmeside og Facebook side. Jeg skal til at fortælle om hvordan der er at være selvmordstruet på deres arrangement og jeg er del i at få en meget vigtig dokumentar om selvmord til Danmark.
Alt det jeg drømte om da jeg selv startede min kamp for at blive rask er nu ved at gå i opfyldelse. Og pludselig giver al min smerte mening fordi jeg kan bruge den til at give håb til andre psykisk syge og deres pårørende. Jeg føler mig så dybt taknemmelig over livets finurlige plan med mig at jeg er rørt til tårer af taknemmelighed. Jeg troede ikke den dag da jeg sendte den tanke ud i universet, at denne dag nogensinde ville komme, men jeg havde et bitte lille håb som jeg nærmest ikke turde tro på. Nu er jeg her som af et mirakel føles det. Velfungerende, fuldtidsstuderende, mentalt stabil, og fortæller min historie til verden i håbet om at gøre en forskeld.
Ord er ikke nok for at beskrive den taknemmelighed jeg føler. Tak livet for at jeg stadig har dig og kan bruge dig til at hjælpe andre blive ved med at ha dig også.
Tak! 🙏🏻❤️

En kommentar

  1. Nis

    Kære Maria
    Sikke et fantastisk indlæg! Og mange tak for din respons på Forstyrrelser. Det er vi mega glade for. Det lyder også rigtigt vigtigt det du laver med Depressionsforeningen. Det kunne være du skulle skrive til redaktion@outsideren.dk, så kan vi måske gøre lidt reklame for dit event 🙂

    Kh

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.