Så vil regeringen fordoble straffen for lovovertrædelser begået i et såkaldt ghettoområde. Og kontanthjælpsmodtagere, der flytter ind i ghettoer, trækkes i ydelsen fra det offentlige. Undrer det nogen? Er det ikke blot en fortsættelse af linjen med klapjagt på de svageste, de syge, nasserøvene, de “såkaldt” psykisk syge?

Ghetto-forslaget er dog en smule mere uigennemtænkt end andre, vedtagne afstraffelser – ifølge menneskerettighederne er der lighed for loven, og begår du kriminalitet, skal du have den samme straf uanset, hvor den begås. Og hvor skal kontanthjælpsmodtagerne flytte hen, hvis ghettoerne nu bliver økonomisk uopnåelige? Hellerup? Nej, gaden er nok et ”bedre” bud. Det er regeringen, der har skabt ghettoerne, og det er regeringen, der burde løse problemerne på en human måde.

Jeg kan ikke genkende mit land længere. Det har udviklet sig til én stor ghetto – en angstens ghetto.

Regeringen har skabt et samfund, der bygger på kynisme og forfølgelse af svage eksistenser. Den ynder at fremstille DK som et uland, der bliver nødt til at lave den ene spareøvelse (reform på George Orwells New Speak) efter den anden. Sandheden er jo, at vi er et af de rigeste lande. Hvorfor så disse spareøvelser? Og den omvendte Robin Hood?

Det værste er, at vi finder os i det. Og det gør vi, fordi samfundet også bygger på – og skaber – angst. Er du i job, er du bange for at miste det, som hamsteren i hjulet løber du hurtigere og hurtigere. Når du skvatter om af stress, er det din egen skyld, du kunne ikke klare mosten. Er du ledig og syg, er du bange for at komme på jobcentrene, som i stedet for at hjælpe skal tvinge dig i arbejdsprøvning uanset hvor syg, du er. Sagsbehandlerne er bange for at sige fra overfor de urimelige afgørelser, de må træffe. Vi har et samfund, der ikke egner sig for mennesker. Engang var jeg stolt af DK. I dag har jeg mest lyst til at udvandre.

Om Forfatteren

Journalist i mere end 20 år og forfatter til fire bøger - "Lev stærkt - dø naturligt", "En farlig ferie", "Mani og depression" og "Flygtninge i flammer". Du kan læse mere om bøgerne her: www.kims-bog-korner.dk Kim oprettede i 2013 Facebookgruppen "Mani og Depression" - primært for bipolare og pårørende. Gruppen har i dag 441 medlemmer. Kim har været journalist i Kræftens Bekæmpelse, redaktionschef på magasinet I Form, informationschef i Danmarks Turistråd og Scleroseforeningen.

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.