Så vil regeringen fordoble straffen for lovovertrædelser begået i et såkaldt ghettoområde. Og kontanthjælpsmodtagere, der flytter ind i ghettoer, trækkes i ydelsen fra det offentlige. Undrer det nogen? Er det ikke blot en fortsættelse af linjen med klapjagt på de svageste, de syge, nasserøvene, de “såkaldt” psykisk syge?

Ghetto-forslaget er dog en smule mere uigennemtænkt end andre, vedtagne afstraffelser – ifølge menneskerettighederne er der lighed for loven, og begår du kriminalitet, skal du have den samme straf uanset, hvor den begås. Og hvor skal kontanthjælpsmodtagerne flytte hen, hvis ghettoerne nu bliver økonomisk uopnåelige? Hellerup? Nej, gaden er nok et ”bedre” bud. Det er regeringen, der har skabt ghettoerne, og det er regeringen, der burde løse problemerne på en human måde.

Jeg kan ikke genkende mit land længere. Det har udviklet sig til én stor ghetto – en angstens ghetto.

Regeringen har skabt et samfund, der bygger på kynisme og forfølgelse af svage eksistenser. Den ynder at fremstille DK som et uland, der bliver nødt til at lave den ene spareøvelse (reform på George Orwells New Speak) efter den anden. Sandheden er jo, at vi er et af de rigeste lande. Hvorfor så disse spareøvelser? Og den omvendte Robin Hood?

Det værste er, at vi finder os i det. Og det gør vi, fordi samfundet også bygger på – og skaber – angst. Er du i job, er du bange for at miste det, som hamsteren i hjulet løber du hurtigere og hurtigere. Når du skvatter om af stress, er det din egen skyld, du kunne ikke klare mosten. Er du ledig og syg, er du bange for at komme på jobcentrene, som i stedet for at hjælpe skal tvinge dig i arbejdsprøvning uanset hvor syg, du er. Sagsbehandlerne er bange for at sige fra overfor de urimelige afgørelser, de må træffe. Vi har et samfund, der ikke egner sig for mennesker. Engang var jeg stolt af DK. I dag har jeg mest lyst til at udvandre.

Om Forfatteren

Journalist i mere end 20 år og forfatter til fire bøger - "Lev stærkt - dø naturligt", "En farlig ferie", "Mani og depression" og "Flygtninge i flammer". Du kan læse mere om bøgerne her: www.kims-bog-korner.dk Kim oprettede i 2013 Facebookgruppen "Mani og Depression" - primært for bipolare og pårørende. Gruppen har i dag 350 medlemmer. Kim har været journalist i Kræftens Bekæmpelse, redaktionschef på magasinet I Form, informationschef i Danmarks Turistråd og Scleroseforeningen.

4 Kommentarer

 1. tirtsa

  kære kim engang imellem er det godt at tage en “pause” fra sit land for at se ting med friske øjne.
  jeg kom til dk for mange år siden og min taknemlighed for, værdsættelse af og kærlighed til dette land er kun blevet dybere og større med årene, vi matcher hinanden godt hvad angår humanitet og moral. den taknemlighed og værdsættelse har jeg ikke tabt af syne også da jeg bed om systemet hjælp og måtte indordne mig efter dens regler, men jeg var hamrende sur og modvillige da systemet klappede mig blid i røven og sendte mig til noget som ikke var lige mig, men som ofte i livet, det værste vise sig at være det bedste det har sket og lige præcis det det skulle til for at komme videre. det jeg vil vise med det er at livet kan overraske med løsninger på vores problemer som vi kunne aldrig regne ud men vores fornuft, at “de svage” er aldrig svage og en blid klap i røven, eller stramninger kan være livet måde at vise vejen ud af offerrollen og ind i ansvarlighed og medborgerskab. jeg slutter med et ordsprog som betyder meget for mig og som jeg har brugt flittig og stædig gør: intet er så skidt at det ikke er godt for noget

  Svar
  • Kim Engelbrechtsen

   Kære Tirtsa. Tak for din kommentar. Det er dejligt at høre, at du er blevet behandlet godt i Danmark – og har fået de skub, du havde brug for. Jeg er helt enig i budskabet i dit motto. Mvh, Kim

   Svar
 2. Malene

  Kære Kim,
  Jeg er enig i, at vi på mange måder er et samfund styret af frygt og mistillid.
  Fortæl mig hvis du finder et godt sted at udvandre til, for så vil jeg
  med. 😉

  Svar

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.