I øjeblikket hvor de nuværende overenskomstforhandlinger for rigtig mange offentlige ansatte er et hedt emne i det danske land, så kommer jeg ofte til at tænke på min egen Recoveryproces….

….Jeg kommer især til at tænke på min helt fantastiske tidligere kontaktpædagog. Han stoppede aldrig med at tro på mig og gav mig så mange gode værdier med i rygsækken. Han passede på mig, når jeg ikke selv kunne samt holdte mig i hånden eller om mig, når dæmonerne råbte indeni mig og jeg ikke kunne være i min egen krop. Han hjalp mig med at få spist, når maden føltes uoverskuelig. Han lyttede, støttede – og ja det var som om at uanset hvad, så havde hans tålmodighed med mig ingen ende.
…..Mine tanker går også til den ergoterapeut, som næsten altid var min kontaktperson under mine indlæggelser på ungdomspsykiatrisk afdeling. Hun fik mig til at føle, at jeg var mere end den syge patient. På et tidspunkt hvor jeg havde begrænset udgang tog hun mig med ud i sin frokostpause, så jeg kunne købe nogen sko. Andre gange når jeg var bange og ikke kunne finde ro, så kom hun med varm kakao til mig og sad hos mig eller også syslede hun med mig i afdelingens kreative værksted. Jeg blev kort og godt anerkendt som Sanne.

Fælles for disse to personer er, at de har været holdepunkter i en meget kritisk og uoverskuelig periode i mit liv. I dag er jeg selv uddannet pædagog og arbejder til dagligt med børn i 3 – 6 års alderen med ASF, ADHD og lign. Hver dag er mine kollegaer og jeg også børnenes faste holdepunkter. Det er os der tilrettelægger den pædagogiske tilgang for det enkelte barn, så det trods sine udfordringer har en god dagligdag, trives og udvikler sig. Det er også mine kollegaer og jeg, som dagligt deler glæder med forældrene ligesom vi også indimellem skal have de svære samtaler, når tingene ikke går, som vi håbede og ønskede.

Det at være offentlig ansat i Danmark er på mange måder som at være sat på B- holdet. Men faste holdepunkter som dagligt arbejder med at udvikle samt sikre trivsel og overlevelse for andre mennesker…. – ja hører de virkelig hjemme på et B- hold?

Om Forfatteren

Sanne blogger om sin erfaringer som både tidligere patient og ansat i behandlingspsykiatrien samt relatere disse til sine daglige refleksioner fra bl.a. sit nuværende arbejde som specialpædagog. Sanne har tidligere arbejdet som Recovery-mentor i Region Hovedstaden.

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.