Jeg er ny blogger på Outsideren.dk. Jeg har ikke skrevet indlæg før. Så dette er mit første. Jeg havde egentligt tænkt på at første indlæg måske skulle omhandle mig selv, eller min diagnose skizotypi, eller noget helt positivt eller måske noget alment konstruktivt. Et eller andet som kunne få startet op på det her bloggen. I stedet kommer det til at handle om noget der gjorde mig trist i dag. Noget der fik mig til at blive ked af det. Noget der satte mit følsomme væsen i bevægelse. Noget der forbavser mig helt ind i sjælen. Noget der bare ikke må ske. Noget der er respektløst. Og ikke mindst, noget der sender et signal, som ikke er til at spøge med. Et helt forkert signal.

Jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Jeg plejer at være fyldt med ord når jeg skal forklare noget. Jeg plejer at veje situationen, og derefter vurdere hvordan jeg gør. Jeg plejer at tænke alt igennem inden jeg siger noget. Jeg plejer at gøre dit og dat. I dag gør jeg noget nyt. Jeg siger det lige ud:

Jeg forstår ikke at mennesker kan tage billeder med deres ”smartphone” af folk der er forulykket, og så poste det på de ”sociale” medier. Jeg forstår hverken det at tage billedet, og heller ej det med at poste det. Det er mig helt ubegribeligt og helt ude i den dystre fantasis verden. Og alligevel sker det… Som fx i dag på den tågede motorvej, med ulykker, kø, politi, ambulancer og til sidst, folk med deres mobiler der tager billeder af det hele og lægger det ud på nettet. Det gør ondt helt ind i sjælen og smerter i hjertet.

Hvad er det for en menneskelig egenskab der aktiveres, når man udstyret med en mobil til x antal tusind kroner, vælger at aktivere kameraet, tage mobilen op foran sit ansigt, fokuserer på en person der er kommet ud for et uheld, og så til sidst tager det bevidste valg, at trykke på knappen, og tage et billede?

Hvad er det for en speciel følelsesmæssig gevinst man opnår, ved at udføre denne handling? Hvor er det i mennesket at forbindelsen til empatiens verden bliver brændt ned til jorden, og man derefter beslutter sig for at handle sådan? Er det udsigten til måske en efterfølgende ”like” høst, eller et håb om anerkendelse, for ens vanvittig gode kreativitet inden for fotografiens verden, der får én til at have et komplet nedbrud i almindelig væremåde? Er det et bizart fix, der med det samme suser rundt i blodårerne, og til sidst blænder helt op for ens indre højttaler, og skriger med en megafon helt ud i ens hjernebark, at det var sku da sejt gået?

Hvorfor alle disse spørgsmål? Fordi, at jeg ikke forstår. Jeg forstår det ikke. Det gør mig ked af det. Det gør mig trist til mode. Det gør mig flov over at være menneske. Det gør mig alt muligt som ikke er godt… Det er virkelig en menneskelig ”smartphone” tragedie………

Jeg skrev i starten af bloggen, at den handling jeg ville skrive om, sender et signal der ikke er at spøge med. Et forkert signal. Med det mener jeg, at svage sjæle, der hører om det med at tage billeder af ulykker, kan blive inspireret af det. At det lige pludseligt bliver en legal ting at gøre. Eller endnu værere, at man ”skal” tage billeder af ulykker. At det griber om sig. Det håber jeg virkelig ikke.

Det er farligt, forkert, og helt igennem en nedgradering, af det menneskelig væsen.

Jeg håber med denne blog at sprede et budskab, om noget vi alle ved helt inderst inde i sjælen, at det ikke er ok at tage billeder af mennesker der er kommet ud for en ulykke. Det burde ikke være nødvendigt at sige. Jeg synes at det ikke kan siges ofte nok. Det er et budskab om empati og næste kærlighed, og et sundt eftermæle for sin egen sjælefred.

Mange tak til Jer der har læst min første blog. Og mange tak til Outsideren.dk for muligheden at blogge.

Mvh Mark

3 Kommentarer

 1. Ulven

  Velkommen til Mark
  Håber du bliver glad for at være blogger.
  Kærlig hilsen Ulven (også blogger på outsideren)

  Svar
  • Mark79

   Hej Ulven 🙂
   Tusind tak for velkomsten, det er sødt af dig 🙂
   Dejlig at være ny et sted, og så modtage en velkomst. Det varmer 🙂
   Kærlig hilsen Mark 🙂

   Svar
 2. Loucia Annachanell

  Hej Mark og velkommen til 🙂
  Jeg forstår fuldt ud din undren og dine mange spørgsmål. Jeg tror dog ikke, at vi skal være nervøse for, at den slags opførsel smitter af på sårbare sjæle. Jeg tror, at dem, der lader sig smitte, har i forvejen denne underlige tilgang til andres tragedier. Og det behøver man ikke være sårbar for at have.

  Jeg bliver selv tit forundret over menneskers valg og ageren. Og jeg bliver til tider lige som dig, flov over at være menneske. Men jeg tror – sådan helt overordnet – at det faktisk er meningen, at vi skal være så forskellige. Det er i hvert fald først, når jeg bliver forarget over andres tilgang til livet, at jeg bliver bekræftet i mine egne sunde værdier. Mine værdier værner jeg så ekstra godt om, når jeg ser sådan noget som du beskriver. På den måde vokser godheden – både i mig og omkring mig. Men hvis jeg ikke blev provokeret af andre, så ville jeg nok glemme at værdsætte det jeg har.

  Svar

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.