Hej 🙂

Længe siden..

Der er sket så meget siden mit sidste blog-indlæg.

Den største nyhed er, at jeg er flyttet hjem til mine forældre. Jeg havde en mega uduelig kæreste, som sagde de mest forfærdelige ting til mig. Han sagde til mig, at jeg selv var skyld i min sygdom – er det ikke helt vanvittigt, at man kan finde på at sige sådan? – At mene sådan? Han var helt klart en af grundene til, at jeg havnede på den lukkede. Han kørte mig psykisk ned. Nu er han ude af mit liv, og bare dét faktum har gjort, at jeg har det så meget bedre, måske endda bedre end jeg nogensinde har haft det før. Jeg smiler hver dag, jeg nynner, jeg danser, jeg retter ryggen.

Men hvad så nu? Kommunen virker umiddelbart samarbejdsvillig, og det lyder til, at jeg kan starte uddannelse under ressourceforløb efter nytår. Jeg skal flytte for mig selv til oktober, det glæder jeg mig virkelig til.

Jeg har stadig mit at slås med, men jeg er virkelig optimistisk omkring fremtiden. Jeg skal nok få en uddannelse, et arbejde og en dejlig kæreste, som accepterer mig 100 %.

Så hvis der sidder en derude, som føler sig dårligt behandlet af en kæreste, en ven eller noget helt tredje, så kan jeg kun råde til, at skære de mennesker ud af dit liv, som holder dig nede. Lyt til dig selv, stå ved dine værdier og hold fast ved, at du ER dig. Du er ikke en sygdom, lad den ikke definere dig. Du er dig, og sådan skal du være.

Kæmpe krammer herfra

3 Kommentarer

 1. Arne Nielsen

  En del af den menneskekundskab, der hører til at blive voksen, involverer evnen til at håndtere andre mennesker, og nøje at bestemme, hvilken afstand, man vil vælge at have til den enkelte anden. Det er en stor ting at involvere sig nærmere med et andet menneske, og jeg tror, at de fleste får brug for evnen til at vikle sig ud af et nærmere forhold. Jeg har nærmest holdt foredrag om kunsten om at kunne komme ud af et forhold, men så mig for nylig sat overfor netop denne opgave. Der skal et vist boldøje til at gøre dette stunt uden unødig turbulens. Ofte beror problemets løsning på evnen til selv at konkludere, at man ikke er tilfreds med forholdet, og i mange tilfælde står man i den situation at være konfronteret med egen kræsenhed, og det at tillade sig selv at være kræsen, samt den valuering, at man er bedre tjent uden forholdet. Endvidere må man tage højde for den mulighed, at man møder den, man har brudt med, efter bruddet, og således er der øst op med masser af problemstillinger af psykisk art. Den heldige håndtering af problemerne beror således på en normalt fungerende psyke, hvorfor det kan være forbundet med mange vanskeligheder, såfremt man ikke er udrustet med en sådan.

  Svar
  • Sommerfuglen

   Undskyld, jeg har lidt svært ved at forstå din kommentar.

   Jeg har lige et spørgsmål til den sidste del:

   “Den heldige håndtering af problemerne beror således på en normalt fungerende psyke, hvorfor det kan være forbundet med mange vanskeligheder, såfremt man ikke er udrustet med en sådan.”

   Jeg forstår det du skriver her, sådan at du mener, at en med psykiske udfordringer ikke rigtigt er i stand til, at håndtere sine problemer (her er brud), eller for den sags skyld tage en god beslutning, på en særlig god måde. Er det dét, du mener?

   Jeg bryder mig ikke om, hvis du på nogen måde betvivler min evne til at tage en god beslutning for mig selv. Ja, jeg har en psykisk sygdom, men nej, den gør mig ikke ude af stand til at håndtere mine problemstillinger heldigt.

   Håber på en forklaring, for som jeg forstår din kommentar, så sidder jeg her og bliver en smule stødt.

   Mvh

   Svar
   • Arne Nielsen

    Mange tak for svaret. Jeg har jo i min kommentar taget højde for din indvending, idet jeg skriver: “, hvorfor det KAN VÆRE forbundet med mange vanskeligheder, såfremt man ikke er udrustet med en sådan.”. Jeg skriver jo ikke: “Hvorfor det er forbundet med mange vanskeligheder etc.”. Men tag det nu ikke for tungt. Jeg har i forbindelse med mine egne skriverier ofte været ude for, at folk læser noget andet end det, jeg skriver. Man kan sige, at jeg i min sætning omfatter folk, der ikke har det som dig. Jeg ved af egen erfaring, hvordan enhver tanke kan være ledsaget af en modstand og en mental træthed, som på det nærmeste sætter én ude af stand til at forholde sig til nogetsomhelst. Naturligvis er der mange med en sindslidelse, som udmærket kan håndtere eget liv, og hvad dette frembyder af problemer af den ene og den anden art. Det var slet ikke min hensigt at beklikke dine evner i så henseende, men at give udtryk for nogle helt generelle betragtninger, hvorfor jeg så har tilstræbt en fleksibilitet i udtrykket, som ikke bare du, men sikkert mange andre overser i farten. Jeg ved ikke, om dette svar er uddybende nok, men i fald det ikke er det, må du endelig skrive igen. Jeg skal nok svare så godt jeg nu kan.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.