Jeg optræder kun foran dem jeg vil.

Jeg optræder kun for solens energibesparende stråler. Mærker hvordan de opbevares i mit krakelerede liv. Trods det er vellykket på de fleste områder i dag.

Jeg optræder kun for rengøringsiveret , bundløse kaffekander og topløse tebreve. Jeg synker i mens jeg ser alt det spild. Alt det spildt kaffe, som de hælder ud. Hælder ud i vasken.  Hælde hælde uden at galpe. Jeg tygger heftigt på mine vandbakkelser.

Jeg optræder kun for dansens frygtindgydende retningslinjer.

Jeg optræder kun for kaldenavnet, der blev givet til mig den dag, hvor min fødsel stod på.

Jeg optræder kun for de ældres gennemsnitsalder. Ser hvor langsomt den falder. Falder drastisk og går itu. En af dem går bort ved de halvfjerds høns, der smælder og smækker med dørene. Hr. Spidsnæb er ved hoveddøren. Han banker på og vil ind. Ind før de andre. Han sparer alt føden væk.  De andre døre forbliver bare uåbnet.

Men de mister hukommelsen. De mister hygiejnen og ikke mindst mister de deres kære.

Og jeg ser hvordan folk spilder deres pengepung væk. Ræsonnere kan de ikke. Der bugner ikke ligefrem af guld.

Der er dem, som føder de vildfarne uden at passe en eneste brik i puslespillet. Derefter sammensætter de bare børnene med hinanden. Her er en halvbror. Man føler sig som en sinke eller en tåbe.

Mit eksistensgrundlag er ikke at gøre det surt for nogen, men det her er virkeligt. Det her er verdenen.

Så nu optræder jeg kun for de rammer, som jeg bor indenfor. Jeg optræder kun for mig selv.

Og i dag var jeg så heldig at jeg ikke fejlede noget i sundhedstjekket. Det var forbløffende og lettet stod jeg tilbage. Mig som rystede i benene, når jeg fik et angstanfald og troede hele min verden brød sammen. Så der optrådte jeg ikke. Jeg fik det, som jeg håbede. Det med ikke at fejle noget fysisk gør klokkeklart min verden bedre. Og sygeplejersken var god til at introducere. Hun gjorde det mere anskueligt. Så tak. Tak fordi man kan gå rask derfra.

Engang forbandede jeg den dag, hvor jeg blev født, men jeg har fået en mere (Godt nok vagtsom) ret livsindstilling over for min egen krop.

 

En kommentar

  1. Loucia Annachanell

    Hej DaniK. Der er noget over din skrivestil, som jeg bliver helt betaget af. Jeg elsker måden, du leger med ord på. Du har allerede din helt egen skrivestil. Du har virkelig en potentiale 🙂

    Nu ved jeg ikke, hvor du bor og, hvordan du har det med at komme ud af døren, men har du set, at vi på Outsideren har en skriveskole? Jeg tror du ville passe perfekt i konteksten. Tjek det ud under aktiviteter:

    https://outsideren.dk/skrivevaerksted/

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.