Èn sagde; ”…det er ikke dine følelser der fucker dit liv op, det er alt det, du gør for ikke at mærke dem”…

Det var stort og svært – jeg grinede akavet, jaja, det er rigtigt.. sådan er det jo tihitaha.. Forestil dig emoji’en med store tomme øjne…  – Jeg vidste jo, at det var så rigtigt! Jeg har levet et helt liv – altså mit liv indtil nu – det er 35 år (ja, det er længe, sagde jeg til den unge .. Og jaja, jeg har stadigt et helt liv foran mig, sagde jeg til den gamle ;)) Meennn, jeg har øvet og øvet mig i ikke at mærke i 35 år (eller måske 34, ved ikke hvor meget jeg egentlig var til stede det første år…desværre) Og for h….. hvor er jeg blevet vanvittig god til det – jeg vil faktisk være så stor i slaget og kalde mig ekspert.. Fedt Heitii, ”You made it”; Du blev en ekspert.. Jamen altså.. Var det det du ville – Lever det op til dine drømme.. ?? Eller Hvad?? Hvad er din drøm spurgte man sig selv?? Og ja, det er jo lige præcis ret svært at svare på når man(Læs: Jeg) ikke kan mærke sig selv.. Jeg følger strømmen.. Jeg tager valg jeg tror jeg vil fordi, det ville se godt ud, ud af til, jeg vælger drømme ud fra, hvad der ville lyde godt hvis jeg skulle sige det højt til en fremmede eller til en der var tæt på mig… ”Ahh, hvad jeg laver… Jamen jeg arbejder hos et stort international firma, jaah det er spændende og jeg har et kæmpe ansvar og gør en stor forskel..  Eller.. Jaah.. hmm… Not!

Lad mig uddybe, for det er ikke bevidst. Jeg sætter mig ikke ned og overvejer; ”hvad ville lyde fedt? ”Ja, jeg ville blive accepteret, jeg ville være ‘nogen’ hvis jeg  ’var’ det her eller lavede det her”. Nej! Det sker helt automatisk i interaktionen med andre.. Jeg er kodet til at tilpasse mig andre.. Jeg fornemmer andre – Jeg mærker andre! Alle andre end mig selv… Kender du det? Det er en gave og det er en forbandelse, det ved du.. ikk??

Men alligevel, når jeg sidder her og skriver disse ord og tænker disse tanker virker det også helt atypisk mig. For var jeg ikke en gang min egen, oprøreren der ikke ville som alle andre.. Jeg var altid anderledes, jeg var outsideren… Eller var jeg det – var det mig?? Nu bliver jeg igen i tvivl, var det måske bare fordi jeg var blandt oprørere – de utilpassede.. var det derfor jeg blev utilpasset eller var jeg utilpasset?? Hvad er en illusion og hvad er ikke?? Ved du det?  Lige nu, ved jeg det ikke! Men det giver vel også mening… Jeg kan ikke vide, når jeg ikke har lært at vide. Jeg kan ikke mærke når jeg ikke har lært at mærke.

Men jeg ønsker at lære at lære – Jeg ønsker at lære at mærke og forstå.– sådan rigtigt! Og lige nu ønsker jeg at være outsideren – Men den stærke af slagsen, som ikke har brug for at dulme mit eget liv væk.. Jeg vil leve – Mit liv.

 

At jeg skriver her er startskuddet til, at jeg vil lære at tage ansvaret for mit eget liv – og finde ud af hvem jeg er – altså sådan rigtig.. I hvert fald forsøge.. Er klar over mit indlæg ikke er vanvittig dybt og inspirerende, men det vil forhåbentlig komme – dette var første gang jeg “sagde” noget jeg mente eller tænkte ud ‘i det åbne’ – Håber I vil tage godt i mod mig…

 

Kh Heiti

 

 

En kommentar

  1. Arne Nielsen

    Jah, men det betyder ikke, at der er en “happy ending”. Men det betyder heller ikke, at der er en “bad ending”. Det kan for eksempel betyde noget helt fjerde, såsom at man bliver klogere på livet. “Klog af skade og sjældent rig”, som det gamle ord lyder. Hvis livet har en mening, så er det efter min mening, at vi skal lære noget. Og når vi så sidder på plejehjemmet og ikke kan tygge smør og har glemt det hele, hvad var så pointen? Den var, at vi VAR der, både til ære for os selv og for dem, som vi kendte. Men det skal ikke lede til, at vi fortaber os i normative hensyn, men derimod at vi kan tilføre os selv og hinanden inspiration. Om hvad, det må guderne vide. Der er jo så meget i menneskelivet at tænke over. “Menneskene har så mange sære ting for”, som der står i Prædikeren. Og ved gud, hvor er det rigtigt. Og det er jo det, der gør livet spændende. Kineserne har en forbandelse, de undertiden benytter: “Gid du må leve i interessante tider”, siger de. Og vi lever i interessante tider, og godt ser det hele jo egentligt ikke ud, men hva’ pokker – vi står med det her liv, og en eller anden form for mening må det kunne lade sig gøre at tilføre det.

    Med de bedste hilsner fra Arne

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.