Jeg har ofte angst, især om morgenen. Det er som bekendt noget, der æder sjæle op. Og en tilstand, som en alt for stor del af befolkningen lider af – i dette præstationsorienterede samfund, der dybest set ikke er egnet for mennesker at leve i.

Men der er hjælp at hente. Et medlem af min Facebookgruppe “Mani og Depression” delte for nylig en artikel,  hvori kropsterapeut Marcus Heller giver fire gode råd. Jeg sad netop og bævede af angst, da jeg læste rådene, som jeg straks fulgte. Og de virkede! Jeg optog derpå denne video, hvor jeg efter bedste evne viser de fire råd.

 

https://www.facebook.com/kim.engelbrechtsen/videos/10217824245497430/

Jeg har en bipolar lidelse, som på nuværende tidspunkt mest ytrer sig ved det, der kaldes “generaliseret angst” – dvs en angst uden et objekt, i modtæning til angst for lukkede rum, højder, slanger, mv.

Når jeg er meget plaget, stikker jeg hovedet under den kolde bruser, og forsøger at koncetrere mig om noget uden for mig selv, gåture med min lånehund, Pluto, og med at minde mig selv om, at livet IKKE blot handler om at præstere, præstere, præstere.

Da jeg i sin tid deltog i et lederkursus hos Bonnies Specialmagasiner, sagde en foredragholder, at man engang i mellem bør lave “gravstensprøven”. Det lyder måske lidt dystert, men faktisk er det en god øvelse. Prøv at forestille dig, hvad der skal stå på din gravsten! At du gav dig fuldt ud og lidt til på jobbet? At du var en flink, rar og empisk person? At du stod for relanceringen af Illustreret Videnskab? At du var verdens sejeste far/mor? Eller???

 

Det må der gerne stå på min gravsten

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter lederkurset var der to, der opsagde deres job som chefredaktør – Det giver stof til eftertanke!

 

 

Læs mere om de gode råd mod angstanfald her:

https://totum.dk/angstanfald-stop/?fbclid=IwAR2cxq6sIZtsOr9UbvuspchqaY4vpf3TFuIIUH2WtIfITc3dD6yJWOvr2zk

 

Du kan måske også have gavn af at (gen)læse denne artikel. Den handler om at at tænke mindre og leve mere – det som den nye terapiform – metakognitiv terapi – bygger på.

https://outsideren.dk/2018/05/10/oevelse-mod-stress-og-panikanfald/

 

Og dette indlæg om det gavnlige ved at skifte fokus:

https://outsideren.dk/2018/06/22/skift-fokus/

 

 

 

 

En kommentar

  1. Finn

    Hej Kim

    Jeg stod af, da jeg læste om ‘gravstensprøven.’ Måske det virker for folk, der lægger deres sjæl i deres job. Jeg har være udsat for en mentor, der kørte mig helt ned ud fra næsten den samme devise. Jeg synes det er et forfærdeligt råd.. der udløser akut dødsangst. Nogen af os tænker på livet og ikke eftermælet, Og nogen af os lever uden børn… Pas på hvem du giver dette råd til .. det var sådan set det jeg ville sige. MVH Finn

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.