Jeg mærker, at skyld  og skam styrer meget i min hverdag. På en dårlig dag, ser jeg mig selv som canceren –  hvis et menneske dør af kræft. Under min sidste indlæggelse fandt jeg mig selv skyldig i terrorangreb på Manchester, og isnedfald på Grønland. “Men det er jo ikke virkelighed”, sagde sygeplejersken.

Jeg tror ikke på  selvmord, bogstavelig talt …kender efterhånden mit ego når det er værst, og min sårede sjæl. Det er nok det samme. (Mine skytsengle kender min “betændelse”, og mangeårige udfordringer).

Jeg har gjort ting jeg fortryder, og føler derfor at jeg må “æde” og acceptere alt der kommer min vej. “Men sådan kan man ikke kæde tingene sammen”, siger en rådgiver hos Joan søstrene. “Man er feks. ikke selv skyld i en voldtægt”. 

70% af kvinder diagnostiseret med paranoid skizofreni, har oplevet vold og/ eller seksuelle overgreb i barndommen. 60% er gældende for mænd. Det findes en artikel om det her:https://politiken.dk/indland/art4865838/Sexovergreb-og-vold-kan-udl%C3%B8se-skizofreni

Kh J.E. 

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.