Jeg mærker, at skyld  og skam styrer meget i min hverdag. På en dårlig dag, ser jeg mig selv som canceren –  hvis et menneske dør af kræft. Under min sidste indlæggelse fandt jeg mig selv skyldig i terrorangreb på Manchester, og isnedfald på Grønland. “Men det er jo ikke virkelighed”, sagde sygeplejersken.

Jeg tror ikke på  selvmord, bogstavelig talt …kender efterhånden mit  ego når det er værst, og min sårede sjæl. Det er nok det samme.

Jeg tror alligevel, at noget beskytter mig, hvis jeg lytter godt efter. En energi /skytsengle/Gud eller hvad man tror på; at der er “nogen eller noget”, der forstår mine mangeårige udfordringer. Det som indimellem sætter sig som skuffelse, vrede og måske endda lede, og som lægerne i dag kalder en skizofreni.

Jeg har gjort ting jeg fortryder, og føler derfor tit, at jeg må “æde” og acceptere alt der kommer min vej. “Men sådan kan man ikke kæde tingene sammen”, siger en rådgiver hos Joan søstrene. “Man er f.eks. ikke selv skyld i en voldtægt”. 

70% af kvinder med diagnosen paranoid skizofreni, har oplevet vold og/ eller seksuelle overgreb i barndommen. 60% er gældende for mænd. Det findes en lidt ældre artikel om det her:https://politiken.dk/indland/art4865838/Sexovergreb-og-vold-kan-udl%C3%B8se-skizofreni

Kh J.E. 

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.