“Min” spirituelle guru, Eckhart Tolle, taler her om nødvendigheden af at skabe en separat fred med den kollektive bevidsthed, der hersker i vestlige samfund – hvor manisk hyperaktivitet, stress og unødvendige deadlines hersker. Hvor alt haster, og hvor der dermed ofte træffes uigennemtænkte beslutninger. Og han giver sine bud på, hvordan vi skaber en fred med dette kollektive vanvid, og på, hvordan vi ved at gøre det, er med til at dreje den kollektive bevidsthed i en sundere retning.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IGieKbdtN9Q&fbclid=IwAR1zbfpfGzToVumkuZR741oHvjmOhEnBTI1pvsIMU1iBjY75qlb46NLyqHU

 

Det simple liv handler altså ikke så meget om, at vi skal skille os af med de ting, vi har, men om at undersøge, om vores forhold til at købe ting, er sund – eller om den snarere er en form for afhængighed. Der er selvfølgelig intet i vejen med at købe smukke ting, vi kan glæde os over at eje, men hvis købelysten løber af med os, så vi bare hele tiden MÅ have mere, er det på tide at stoppe.

Dybest set handler det simple liv om, at vi skal frigøre os af tankernes tyranni. Hvis vi hele tiden har tankemylder i hovedet – ligesom ham på illustrationen – riskerer vi at bryde sammen. Og hvordan gør vi os så fri af tankerne?

Ja, jeg gør det bl.a. ved at lytte til lydfilen “Tankestop”, som er øvelse mod uro og tankemylder. Den giver en dejlig indre ro – en tur ind i mig selv – mit dybe jeg – hvor ydre stimuli lægges på hylden.

Øvelsen bringer mig ved hjælp af lydbølger ned på et sted mellem vågen tilstand og søvn (såkaldt alfasøvn) – men jeg er ved fuld bevisthed.

Den bruges af store virksomheder som Apple og Google til medarbejderne.

Jeg laver øvelsen dagligt og har reklameret vidt og bredt for den, bl.a. i min Facebookgruppe “Mani og depression”, hvor et af medlemmerne siger:

“Den er – rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig rigtig – GOD. TAK :)”

Her er den:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zzVfBNZbWbo&list=PLBEC9B02EB9B913A2&index=13&fbclid=IwAR36DZ_5zuh3X8cmsYBwiVKabtGNN3ehZs9N_z_LHX7DfmOl7PBzt01Hw_Q

Til slut en lille reklame:

Min bog “Mani og Depression”, 14 inteviews med bipolare, kan købes hos:

http://www.saxo.com

som e-bog: 69,95

som lydbog (indtalt af mig): 99,95

Søg på titlen…

 

 

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.