Kære Alle,

En enkelt tanke kan skabe ulighed og sende mig dybt ned hvor intet lys findes. Et sort hul hvor intet lever. Hvor alt destrueres til ukendelighed. En tanke kan også sende mig ud hvor kun duften af forår og lethed eksisterer. Men denne bølgegang gør syg. På et splitsekund falder mit ansigt på plads i dybe linjer rundt om øjne og mund. Ubehaget malet i ansigtet er svært at skjule. Følelsen spreder sig ud i kroppen. En kvælende fornemmelse og tunghed sætter ind. Intet lys eksisterer her. Jeg skubber folk jeg kan lide væk. Familie føltes som fjender. I virkeligheden ville jeg ikke bruge tid på dem hvis ikke vi var bundet af blodets bånd. En flyvsk tanke manifesterer sig og det går op for mig at jeg skal dø. Jeg vil dø. Jeg vil ikke dø. Sort. Hvid. Op. Ned. Højre. Venstre. Beslutninger. Svære at tage. Modsætninger. Jeg har ikke lyst til at vælge, men samtidig kan jeg ikke forblive i den limbo jeg befinder mig i. Jeg skal beslutte mig. Vil jeg leve eller dø? Hver dag bliver jeg mindre menneskelig. Indtil jeg beslutter mig. Mig mig mig. Hvad er jeg og er det overhovedet vigtigt at vide hvad man er?

Mørkt og klistrende, klæber tristheden ind over mit sind som sort tjære. Jeg kan ikke mærke min krop. Krop og sind som to forskellige ting. Min behandler siger at jeg skal huske min kriseplan. Når først den sorte masse har indtaget min hjerne, har jeg ikke lyst til at se på min kriseplan. Lysten til at fortabe mig i tristheden og trække en dyne af melankoli hen over hovedet er for stærk. Jeg vil transporteres til en bevidsthed hvor der ingen rammer eller grænser er. Brystcrawl, rygcrawl, et sted i bevidstheden hvor ingen svømmetag er for store. Her er man fri for tidens lange fangarme og menneskers glubske blikke. Alle behov kan blive tilfredstilt ved blot at tænke tanken.

Jeg er ikke trist længere, men misundelig på mine tanker og sørgmodig over at være fanget i min krop.

På torsdag vil jeg fortælle lidt om hvad jeg har af diagnoser.

Kærligst Johanne

Om Forfatteren

Jeg hedder Johanne og kan udover her også findes på https://www.instagram.com/johanneaaltonen/?hl=da : johanneaaltonen, hvor jeg poster om psykisk sygdom og min rejse igennem de snebeklædte bjerge. Jeg har desuden skizotypi og periodisk depression. Lige nu er jeg indlagt og er ved at blive udredt. Kærligst Johanne

2 Kommentarer

 1. Sabine BM

  Hej Johanne,
  Det er virkelig skrevet og beskrevet.
  Jeg sender dig tanker.

  Svar
 2. Sabine BM

  (Hov)
  Virkelig godt skrevet og beskrevet*
  Meget meget stærkt budskab og beskrivelse

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.