Præsentation:

Jeg hedder Janni, tidligere kendt som Jannicka. Jeg har blogget her før, men vender tilbage nu, hvor jeg føler jeg er nået meget langt i min recovery proces, og måske har fået et klarere blik for, hvilke ting jeg har at give.

Jeg er 39 år og har to store passioner:

Selvudvikling og billedkunst

Hvis man ser mit liv udefra, er det muligvis ikke lykkes at komme sig:

Mine psykiatriske diagnoser fra hhv. kommunen og psykiatrien hedder personlighedsforstyrrelse af sensitiv type og emotionelt ustabil personlighedsstruktur af borderline type. Derudover har jeg kæmpet med det sociale og indlæringsvanskeligheder på non-verbale område. Jeg er hypersensitiv. Og så kender jeg tendenserne på egen krop til stress, depression, angst og psykose.

Jeg har været indlagt over 20 gange og arbejdsprøvet over 10 gange.

Jeg er pt i resscorceforløb, hvor jeg har tilknyttet en mentor fra kommunen. For at finde min rette hylde, rent jobmæssigt. Jeg vil gerne arbejde, men ved endnu ikke om det ender med flexjob, som jeg ønsker eller førtidspension.

Jeg tager stadig medicin og ryger, selv om jeg har til mål at komme væk fra begge dele.

Udefra set ikke den store Recovery.

Men historien udefra, omend den også kunne være succesfuld,  er efter min mening kedelig og uinteressant, hvis du ikke er tilfreds som menneske.

OG DET ER JEG !

Jeg ser dejlige mennesker, jeg har tabt mig meget og dyrker motion og spiser sundt. og jeg er ved at bygge et fritidsliv op jeg bliver glad i låget af. Jeg har et godt forhold til min familie, og ikke mindst til mig selv. jeg har arbejdet intenst med mig selv i mange år, og har blandt andet været igennem 3 gange 20 ugers dialektisk adfærdsterapi i gruppe, med kæmpe bedring som følge. 

Mit projekt er at tegne mulige veje til recovery op , ligemeget om man ligger vægt på den individuelle, den sociale eller den kliniske recovery.  Jeg har skitseret 10 indlæg og det bliver delt op i hovedkategorier, selv om jeg egentligt er meget holistisk tænkende og mener, at de 3 former for recovery er uløseligt forbundet.

Jeg glæder mig meget til at komme med mit bidrag til hvad jeg ser som et fantastisk journalistisk arbejde, Outsideren har beriget mig så mange gange, både på bloggen, og i artiklerne. Så at dele ud af mine redskaber og råd vil for mig se være en glimrende måde at give tilbage på, hvad jeg har fået.

Bedste hilsner Janni

ps. jeg krydrer gerne mine indlæg med lidt billeder og kunst. mit første er et af mine abstrakte, som jeg malede i et forsøg på at male som alle andre, eller lave noget andre kunne lide. det lykkes sjældent for mig, fordi jeg egentligt bedst kan lide at male mine drømme, men dette billede synes det fungerer meget godt til sådan en præsentation, og er nu jeg tænker over det også lidt sigende for mig, fordi jeg i mange år har troet jeg skulle gøre som andre, eller som andre ville have mig til, for at blive lykkelig.

 

2 Kommentarer

  1. Loucia Annachanell

    “Men historien udefra, omend den også kunne være succesfuld, er efter min mening kedelig og uinteressant, hvis du ikke er tilfreds som menneske.” Stærkt, Janni. Hjertelig velkommen tilbage!

    Jeg er så glad for, at du lige netop har valgt at fokusere på dette emne, for vi har brug for at bryde med snævresynet om, hvad det egentlig vil sige at komme sig. Folk bliver dømt for hårdt, hvis de f.eks. er på medicin eller førtidspension, og det faktum, at de langt om længe har et stabilt og glædeligt liv, bliver fuldstændig ignoreret.

    Succes har forskellige definitioner, alt afhængig af, hvilken kultur man kommer fra, og kriterierne for succes siger også noget om, hvad type menneske man er. I Danmark er vi ikke så heldigt stillede, hvad de bløde værdier angår. Kulturen er bygget op omkring at være en arbejdshest, der bidrager til fælleskassen, trods vi smitter hinanden med stress og nye diagnoser kommer til. Det er glædeligt, at du vil nuancere recovery-vejen og dele dine successer.

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.