Hvad er livskvalitet egentligt for en størrelse og hvorfor er det egentligt så svært at sætte Recovery i kasser ?

Som jeg ser det….må man kende sig selv godt for at vide, hvad der er godt for en. Hvis Recovery er livskvalitet må man altså vide hvad livskvalitet er for en selv.

Et godt sted at starte er terapi. Her kan man dels rydde ud i fortids bagage, dels lære sig selv at kende, herunder hvilke mål man har i livet. Find en du kan lide og har kemi med. Og følg fx vedkommende eller læs om dem på internettet inden du starter.Mærk om det føles godt i maven.og om du er enig i det personen står for.

Det kan være hårdt at gå i terapi.Det kan føles svært at se en eventuel smerte i øjnene..men at gå igennem smerten giver så meget mere livsglæde frihed og livskvalitet på sigt.det giver en slags kørekort til eget liv.hvis du er motiveret.

Jeg har jo fundet ud af jeg har primært en sensitiv personlighedsforstyrrelse og her er især disse ting vigtige i min Recovery og dermed også i min hverdag. Da recoveryocesssen for mig omfatter hele livet.

1) At acceptere jeg er hypersenstiv

Neurologen siger det.Jobcenteret siger det.Psykiatrien siger det.Så der må være noget om det.Hvad betyder det for mig ?

A) at vide hvad der gør mig glad og hvor jeg henter energi. Herunder motion.Sund kost.Sociale fællesskaber med fælles interesser.Fortrolige venner.At bygge et liv op af alle de elementer jeg elsker.Og hvis det er svært at finde ud af hvad det er.Så må man søge og prøve sig frem.Indtil man finder ud af.Vær ikke bange for at prøve noget nyt.

B) At mærke grænser og sige fra og vide hvornår jeg skal trække mig.

Det kræver mod.Jeg har meldt klart ud til mit netværk jeg øver mig i det.For hvis ikke jeg skulle passe på mig selv, hvem skulle så gøre det? Hvis jeg ikke passer på mig  selv kan jeg heller ikke været noget for dem jeg elsker.og en del af det er at mærke efter og sige fra.

C) At acceptere jeg ikke fungerer som alle andre og det er okay. Hvis jeg prøver at spille hård eller stærk og tro jeg kan det falder jeg.

Recovery kan ikke være ens for alle.Der er 177 diagnoser alene indenfor personlighedsforstyrrelse og det er bare een diagnosegruppe. Hvordan skulle man så kunne sætte en vej der var ens til Recovery for alle sindslidende?  Derfor er Recovery for mig det at finde sig selv.og finde livskvalitet.og noget meget i individuelt. At gå sin egen vej i livet. Og noget for alle.Uanset personlighed eller diagnose.

Kærligst Janni

PS billedet er af en mand som sidder på toppen af en by og læser sig til livet…I stedet for at leve det.Ironi kan forekomme….

akryl 2018

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.