Tit er jeg glad

Tit er jeg glad.

Maven er hård og føles som en sten. Ængstelsen sitrer i mine fingre. Vejrtrækningerne er anspændte
og der kommer færre og færre af dem. Jeg har helt glemt hvordan man trækker vejret. En
kvalmende opkastfornemmelse men intet kan komme ud. ”Tit er jeg glad.” …Musklerne spænder og kroppen føles skæv. Følelsen af ikke at være god nok til de andre. ”og vil dog gerne…” Hvis bare jeg turde give slip og leve. ”Græde” Pokkers stinking thinking! De samme tanker om og om igen… ”thi intet hjerte.” Hvorfor tør jeg ikke lukke op for mit liv? ”Deler helt min glæde.” Bjergevis af facader ,som jeg har svært ved at efterleve, hober sig op: den vise, den kloge, den kærlige, den dygtige, den der kan det hele. Jeg holder dem på afstand for ikke at vise mig ”Tit er jeg sorrigfuld.” Smerten kender ingen ende. ”og må dog le” Kæmper en brag kamp… ”at ingen skal den bange tåre.” Hjertet gør ondt. ensom blandt mange… ”Se” glimtvis anes fred. .”Tit er jeg” ”Varm” ”…men isner i min varme…” Ensom blandt mange. ”thi verden favner” ” Mig.” ”med frosne arme.” En usigelig smerte. ”Tit er jeg kold” Hele tiden på vagt for ikke at blive afsløret… ”og rødmer dog derved…” Jeg føler mig forkert. ”thi verden slukker ej.” Et lille håb lever. ”Min kærlighed.” Inderst inde banker hjertet sagte i håbet om at blive hørt. ”Tit elsker jeg.” Hvor ville jeg gerne, at vi sammen kunne glædes. ”…og vil dog gerne sukke…” Jeg prøver så godt jeg kan, men skuffes alligevel. ”thi hjertet må.” Intet kærligt ord, der viser interesse for mig. ”sig tavst og strengt tillukke…” Det synes at nøglen til din dør aldrig har eksisteret. ”Tit harmes jeg.” Tør ikke udtrykke min fortvivlelse og vrede, i frygt for hvad der vil ske. ”…og dog jeg smile må” ”thi det er dåre…” ”som jeg harmes på…” Hvor ville jeg gerne at jeg kunne skrige smerten ud. ”O,Du som ene dele kan.” Hvis bare du ville spørge til mig. Intressere dig for mit liv, så jeg kunne dele ud. ”Min glæde.” længslen sukker efter at blive sat fri ”du ved hvis barm, jeg turde frit ud græde…” Delagtiggøre dig i mine tanker og turde føle det jeg føler. ”O, hvis du kendte….” ”- hvis du elskede mig…” ”jeg ville være” Blive set. ”som…” ”Jeg er ”
I frihed ønsker jeg at være.

”Hos dig”.

Sang: Anne Dorte Michelsen