Filosofiværksted

Filosofiværksted på Outsideren:

Nyt hold starter 1. marts 2019

Har du lyst til at prøve kræfter med livets store spørgsmål? Spørgsmål af etisk, eksistentiel og filosofisk karakter.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse. Du behøver aldrig at have beskæftiget dig med filosofi før eller have læst tykke bøger. Dog kræves lysten til for en stund at lade sig henføre til filosofiens rige og filosofere sammen med andre.

I denne omgang bliver det ikke ren sokratisk dialog. Vi starter hver gang med et oplæg om en udvalgt filosof eller et tema, der kan danne afsæt for efterfølgende dialog.

Deltagerne er velkomne til at byde ind med forslag til emner, og emner kan dukke op undervejs. Der vil være pause(r) med te- og kaffe-påfyldning, kage og uforpligtende samvær undervejs.

Værkstedet faciliteres af Boris Lauritzen, der er socialpædagog og kandidat i pædagogisk filosofi. Han har en mangeårig baggrund i socialt arbejde med hjemløse og en lidt kortere baggrund som formidler af eksistentielle og filosofiske perspektiver på socialt arbejde, herunder også psykiatri. Desuden har han personlig erfaring med psykiatrien som pårørende.

Hvis du er interesseret i at komme med på holdet, så skriv til boris@outsideren.dk eller ring til os på 81117664.

Filosofiværkstedet afholdes hver fredag kl. 13 – 16 henover foråret.

 

Udsagn fra deltagere i Sokratisk dialoggruppe på Outsideren foråret 2018:
”Det har været dejligt og meningsgivende at deltage i sokratisk dialoggruppe. Jeg føler mine hjerneceller er ekspanderet i forhold til viden. Personligt har jeg problemer med interaktion (2-2-arbejde, gruppearbejde), men det er blevet håndteret på fin vis. Konklusion: Gerne mere sokratisk dialoggruppe.”

”Sokratisk dialog er en appetitvækkende indgang til filosofien, der egentlig er alle menneskers værdifulde ejendom.”
 
”Sokratisk dialog er meget velegnet til at diskutere sundhedsbegrebet og bore ind i det væsentlige i en problemstilling, livet og det eksistentielle.”
 
”Kursusleder var rigtig god og venlig. Og fagligt kompetent.”