Filosofiværksted

I en filosofisk samtale forsøger vi at forstå alle de vigtigste ting i livet: kærligheden, angsten, venskabet, selve, retfærdigheden og meget meget mere. Selvom vi trækker på vores egne erfaringer, så vil vi hver gang vi mødes tænke ud fra noget – en lille tekst, et oplæg, en fortælling, et stykke musik eller noget helt fjerde.

Hvem kan deltage?
Der kræves ingen særlige forudsætninger og du behøver aldrig at have beskæftiget dig med filosofi før eller læst tykke bøger. Du skal blot have lyst til at tænke sammen med andre, og til at prøve kræfter med at udforme korte tekster om nogle af vores temaer.

Generelt er vi en broget flok, hvor nogen har læst, andre ikke har, nogen gerne vil tale og andre mere vil lytte, nogen er nervøse og andre alt for selvsikre. Der er plads til os alle sammen, for enhver har ret til at tænke frit og blive forstået ordentligt.

Der vil maks være 8 deltagere pr. gang, så der er tid til at alle kan tale og lytte

Hvordan gør vi?
I værkstedet kommer vi til at skifte mellem korte oplæg, fælles samtaler, samtale i mindre grupper og individuelle øvelser. Vi lægger mindst lige så meget vægt på at lytte, som på at tale. Alle undervisningsgange bliver styret af Nis.

Til hver time vil vi tænke ud fra noget; et oplæg, en film, en lille tekst, et stykke musik eller en fortælling med tyngde.

Vil du være med?
Hvis du har lyst til at være med, skal du skrive en mail til Nis@outsideren.dk. Du er først tilmeldt, når du har modtaget svar tilbage. Der er løbende optag, så skriv endeligt 😊

Undervisningen løber fra d. 10.2.2023 til den 30.6.23 fra kl 13-16 i Outsiderens lokaler på Heimdalsgade 37.

Kom og tænk med!

Om Nis
Nis er uddannet filosof fra København og Tübingens universitet, uddannet filosofisk praktiker, tidligere leder af Outsideren og har peer-erfaring. Han driver den lille virksomhed Nye Perspektiver (se nyeperspektiver.dk)