I forbindelse med straffesager anvendes nogen gange mentalundersøgelser. Det undersøges blandt andet, om der er sygdomme og kriminalitet i slægten, der foretages en grundig gennemgang af sociale forhold, en grundig gennemgang af den psykiatriske sygehistorie, eventuelt en psykologisk undersøgelse, en klinisk psykiatrisk vurdering og en rutinemæssig legemlig undersøgelse.

 

Hos hende brugte vi en time på at snakke om ingenting. En øvelse jeg holder meget af. Jeg fortalte. At jeg havde egen bolig og fungerede nogenlunde normalt. At jeg i perioder havde store problemer med mit alkoholforbrug og mine psykisk syge svingninger. At jeg hver eneste dag spiste cirka femten forskellige piller.

”Mentalundersøgelsen” af Sharma Kunsang, Outsideren nr. 78, s. 12

 

 

”Men’s mental health week: Steen Moestrup om mænd og psykisk helbred 13. juni 2013 kl. 15.31

I videoen fortæller Steen Moestrup om, hvorfor samtaleterapi fungerer for kvinder og ikke for mænd.

 

”Mentalundersøgelsen” af Sharma Kunsang Nr. 78., s. 10-13

Sharma Kunsang skriver om, hvordan han angiveligt slår en mand ned og efterfølgende skal igennem en mentalundersøgelse. Her bliver han udsat for et krydsforhør af en psykiatrisk overlæge, en socialrådgiver, en psykolog og en næsten færdiguddannet psykiater, før han bliver tilkendt en sagsbehandler og en værge.