Don’t fear the weird 2016

Don’t fear the weird 2016

Min rejse væk fra psykosen

Hvad gør man, når man bliver forfulgt af mørke skygger og er bange for sit eget spejlbillede? Filmen er produceret af Mikkel S på Outsiderens Videoværksted.
Fem små scener om ensomhed
Manglende forståelse og frygt for hvad andre tænker får mange psykisk syge til at lukke sig inde med social angst, isolation og ensomhed. Terkel Winther sætter ord og billeder på psykosen og ensomheden på en rørende, ærlig og poetisk måde.
Maria og Amalie
Maria og hendes kæreste Amalie fortæller om, hvordan psykisk sygdom er en kæmpe udfordring i et forhold, men også hvordan kærligheden er en uvurderlig støtte i hverdagen og når man er indlagt.
Sygt gode venner
Hvordan reagerer man, når ens bedste ven pludselig bliver indlagt på en lukket afdeling med diagnosen skizofreni? Simons ven Mads fortæller om den skyld og magtesløshed, der ramte ham. Filmen er både rørende og livsbekræftende.
Videoreportage fra weird-festivalen
Don’t fear the weird-festivalen blev et af Cinematekets mest succesfulde arrangementer i 2016. Outsideren har produceret dette nostalgiske tilbageblik, så man kan mindes de gode stunder og den fænomenale stemning.
Jørgen Leth om psykisk sygdom og film
Jørgen Leths introduktion af filmen Birdman trak fulde huse under festivalen. Vi tog en ærlig snak med ham om psykisk sygdom – både på film og egen krop – og hvorfor det er så ufattelig vigtigt at tale mere åbent om et ellers tabubelagt emne.
Anders Stjernholm: ”ADHD er en ret sjov diagnose”
Må man gøre grin med psykisk syge? Komikeren har ikke noget problem med det, for han peger lige så meget fingre af sig selv som andre. Vi mødte ham til ´Don’t Fear the Weird’, hvor han talte om humor og psykisk sygdom.

Vælg en anden kategori af videoer:

Don’t fear the weird 2018

Don’t fear the weird 2017

Med egne ord

Diverse videoer