Rettidig hjælp (metoo)

Anmeldelse

Jeg ville ønske, jeg havde en kæreste eller god ven i nærheden, der kan fortælle betjenten, at man ikke selv er skyld i seksuelle krænkelser, selvom man kendte personen i forvejen. Han kender typen”, siger en advokat også. “Men de er svære at fange”.


Bedre efterbehandling og efterværn

Jeg søger igen, desperat efter hjælp til mine senfølger. I fredags sad jeg hos min egen læge, der afviste at jeg kan henvises direkte til sexologisk klinik. Man skal i stedet henvises gennem, center for seksuelle  overgreb.

Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide ældre mennesker, men jeg har ubehandlet PTSD fra min påståede krænker (i dag 70), og kan nok virke arrogant på nogle mennesker. Han står stadig som selvstændig på facebook, og jeg kender ham som massør. Det skaber stress, at vide han stadig praktiserer. Jeg ville vise min læge, hans profilbillede via facebook, og ramte uden jeg vidste det, “synes godt om” knappen på et af hans billeder. Han skrev efterfølgende en besked til mig i msn. Jeg blev bagefter, nervøs og dramatisk. Jeg er i mange år vågnet om morgenen, og har sagt “nej”, med flash backs til det, jeg mener, han har gjort.

Regeringen har lovet en mere tværfaglig indsats, i den nye ti årsplan for psykiatrien. Jeg håber, at de vil hente sparring fra traumecentrene. Jeg bliver afvist traumebehandling på et center, pga. min seneste diagnose, en affektiv skizofreni. Det er tragisk, og jeg er ikke den eneste, siger en medarbejder på et traumecenter i telefonen.

Jeg har hørt en rigtig ubehagelig historie, om kvinde der, blev udsat for en voldtægt, og udskrevet efter en måneds tid, på et psykiatrisk hospital. Hjemme igen, tog hun alle sine piller på én gang og døde. Hun MÅ have manglet et efterværn.

Undersøgelser har før vist, at de fleste kvinder på et psykiatrisk afsnit , har været udsat for et seksuelt overgreb, når de bliver indlagt (70-80%). Man kan læse om det, i en artikel fra psykiatri brugerforeningen Lap  her . Psykiatrien er i dag ikke forpligtet til, at kontakte polititiet, hvis en patient fortæller om alvorlige krænkelser, fik  jeg at vide for nylig.

Bh J