Video

Video

Her finder du en samlet oversigt over Outsiderens videoer – bl.a. serien “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugeres egen synsvinkel. Du kan også se vores videoer direkte på YouTube på vores kanal Outsider Video

Don’t fear the weird-filmfestival 2016:
Min rejse væk fra psykosen

Hvad gør man, når man bliver forfulgt af mørke skygger og er bange for sit eget spejlbillede? Filmen er produceret af Mikkel S på Outsiderens Videoværksted.

Don’t fear the weird-filmfestival 2016:
Fem små scener om ensomhed

Terkel Winthers poetiske, sårbare og humoristiske filmdigt om ensomheden og psykosen. Manglende forståelse og frygt for hvad andre tænker får mange psykisk syge til at lukke sig inde med social angst, isolation og ensomhed. Terkel Winther sætter ord og billeder på psykosen og ensomheden på en rørende, ærlig og poetisk måde.

Don’t fear the weird-filmfestival:
Maria og Amalie

Maria og Amalies åbne og ærlige samtale om kærlighed og psykisk sygdom. Om udfordringerne og om kærlighed som en støtte i både svære og gode stunder. Maria og hendes kæreste og nærmeste pårørende Amalie fortæller åbent og ærligt om kærlighed og psykisk sygdom. Om hvordan psykisk sygdom er en kæmpe udfordring i et forhold, men også hvordan kærligheden er en uvurderlig støtte i hverdagen, når man vågner om natten, når man er indlagt, når man er nede – og i de gode stunder.

Sygt gode venner
Hvordan reagerer man, når ens bedste ven pludselig bliver indlagt på en lukket afdeling med diagnosen skizofreni? Simons ven Mads fortæller om den skyld og magtesløshed, der ramte ham. Filmen er både rørende og livsbekræftende og viser et venskab, der trods hårde odds, er stærkere end nogensinde. Filmen er produceret af Simon Pedersen på Outsiderens Videoværksted.

Videoreportage fra weird-festivalen
Don’t fear the weird-festivalen blev et af Cinematekets mest succesfulde arrangementer i 2016. Outsideren har produceret dette nostalgiske tilbageblik, så man kan mindes de gode stunder og den fænomenale stemning samt høre de forskellige meninger om festivalen.

Jørgen Leth om psykisk sygdom og film
Jørgen Leths introduktion af filmen Birdman trak fulde huse under festivalen. Vi tog en ærlig snak med ham bagefter om psykisk sygdom – både på film og egen krop – og hvorfor det er så ufattelig vigtigt at tale mere åbent om et ellers tabubelagt emne.

Med egne ord – Natasha
17-årige Natasha har taget turen fra spiseforstyrrelse over selvskade til selvmordsforsøg og indlæggelser. Se hendes åbne og ærlige fortælling i vores serie “Med egne ord”.

Lilian: Mød os som lige kollegaer
Lilian fortæller om sit arbejde som peer-støttemedarbejder. Videoen er produceret for Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden 2016 i samarbejde med Outsideren.

Christian: Du skal være autentisk
Christian fortæller om sit arbejde som peer-støttemedarbejder i Helsingør. Videoen er produceret for Projekt Peer-støtte i Region Hovedstaden 2016 i samarbejde med Outsideren.

Outsideren – ser psykiatrien indefra
Ny kort reklamefilm om Outsideren – ser psykiatrien indefra. Del den meget gerne!

Helles sang
“Jeg møder livet i et svimlende sekund,” lyder en af linjerne i Helle Frovsts digte. Hun er frivillig på Outsideren. Terkel Winther har samlet digtene og sat billeder og musik til, mens Helle danser.

Med egne ord – Anders
Anders Vallø fortæller, hvordan forskellige former for alternativ behandling – og såkaldte Vendepunkt kurser – hjælper ham med at forløse sine følelser, og hvordan medicin kan lukke ned for at arbejde med sine følelser. I Outsiderens serie “Med egne ord”.

Med egne ord – Louise
Louise Bjørndal var med sit eget udtryk en “eksplosiv landmine”, men på bostedet Egholt blev hun healet ved bl.a. at tage ansvar for den forældreløse kalv Mathilde. Hun er blogger på Outsideren og ambassadør for “En af os” kampagnen. Se hende fortælle sin varme og optimistiske historie i serien “Med egne ord”.

Trine Petersen: Kvinden med de to ansigter
Trine Petersen, der har været hardcore selvskader, og som er retspsykiatrisk patient, fortæller om sin selvbiografi “Kvinden med de to ansigter”, som udkom hos Outsideren den 9. december 2015.

Med egne ord – Clarissa
Clarissa fortæller, hvordan dialektisk adfærdsterapi og “Vendepunkt”-kurser har hjulpet hende med at håndtere sin borderline. “Jeg fik alt for meget medicin, og medicin kan ikke stå alene”, siger hun. Hør hendes åbne og ærlige historie i vor serie “Med egne ord”.

Med egne ord – Kasper
Som 19-årig blev Kasper Grolin indlagt i fire måneder med social fobi og derefter tilbudt førtidspension. Han takkede nej og skaffede sig selv både uddannelse og job. Nu kæmper han for retten til en raskmelding. Hør hans utrolige historie i vor serie “Med egne ord”.

Med egne ord – Grethe
I Outsiderens videoserie “Med egne ord” bringer vi Grethes ærlige og rørende beretning om fødsel, psykose, indlæggelse, bæltefiksering og om at finde sig selv og kærligheden igen.

Med egne ord – Terkel
I Outsiderens videoserie “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugeres egen synsvinkel bringer vi Terkel Winthers eksperimenterende billeddigt “Psykose”, der reflekterer over psykosen set indefra.

Med egne ord – Rune
I Outsiderens nye videoserie “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugernes egen synsvinkel bringer vi Rune Nikolaj Tams musikalske potpourri “Hotel Bispebjerg”. Med udgangspunkt i morgensangen og fredagshyggen leverer han en bidende satirisk kommentar til sin indlæggelse.

Med egne ord – Ocdencia
I Outsiderens videoserie “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugernes egen synsvinkel bringer vi Ocdencias intense beretning om at heale sig selv ved i bogstaveligste forstand at gå alternative veje – her en camino-vandring på 1800 km. Ocdencia har valgt at være anonym.

Med egne ord – Mikkel
I Outsiderens videoserie “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugernes egen synsvinkel fortsætter vi med Mikkels humoristiske beretning om drama eller ikke-drama, hvor han sætter alle filmiske sejl til.

Med egne ord – Dy
I Outsiderens videoserie “Med egne ord” om erfaringer set fra psykiatribrugernes egen synsvinkel lægger vi ud med Dy Knudsens meget ærlige og personlige beretning.

Outsiderens Street art værksted
Vi lægger ud med en ny video om Outsiderens Street art værksted, der følger #TheWeirdCrew på vej ud i byens rum. Du kan selv deltage i Outsiderens Street art værksted tirsdage kl. 14-16.

Følg os på YouTube: Outsider Video
Og følg os på Facebook: Outsideren på Facebook