Outsiderfilosofi

Kom og vær med i Outsiderens skrivende filosofiværksted Outsiderfilosofi

Den vestlige filosofihistories første outsider, Sokrates, nedfældede aldrig selv en eneste tanke. Det var Platon, der tog det på sig (med risiko for at fordreje det hele i retning af sin egen politiske filosofi). Nu sætter Outsiderens filosofiværksted fokus på, at gøre nogle af de tanker, der opstår i forbindelse med filosofiske dialoger, tilgængelige for Outsiderens læsere. Hvem er mere i stand til at identificere verdens blinde punkter end Outsideren, der ser psykiatrien indefra og vores samfund udefra?

På Outsiderfilosofi tænker og skriver vi sammen. Tænkning, det er nemlig for alle. At filosofere er forsøget på at sætte begreber på det, der er svært at begribe, og udtale, hvad der er vigtigst i en situation, sådan som man selv forstår den. Undervejs kan vi lade vi os inspirere af tanker fra de store filosoffer, men det vigtigste er, hvordan vi hver især forstår det.

Sådan er det også, når vi skriver. Vi skriver om små og store situationer, hvor der er sket noget, der for os er afgørende – og så forsøger vi at tænke det anderledes, end det almindeligvis forstås.

På holdet bliver du bedre til at undersøge og udtrykke, hvad der er vigtigst for dig.

Outsiderfilosofi er kåret som Årets Filosofiske Initiativ 2023 af Dansk Selskab for Filosofisk Praksis.

Er det noget for dig?
Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Du behøver aldrig at have beskæftiget dig med filosofi før. Du skal blot have lyst til at tænke sammen med andre, og til at prøve kræfter med at udforme korte tekster om noget, der er vigtigt.

Generelt er vi en broget flok, hvor nogle har læst, andre ikke har, nogle gerne vil tale og andre mere vil lytte, nogle er nervøse og andre alt for selvsikre. Der er plads til os alle sammen, for enhver har ret til at tænke frit, bruge sin stemme og blive lyttet til og søgt forstået.

Der vil maks. være 8 deltagere pr. gang, så der er tid til, at alle kan tale og lytte.

Vil du være med?
Hvis du har lyst til at være med, skal du skrive en mail til nis@outsideren.dk. Du er først tilmeldt, når du har modtaget svar tilbage. Der er løbende optag, så skriv endelig.

Det er fredage fra kl. 13-16 i Outsiderens lokaler på Heimdalsgade 37, 1. sal.

Kom og tænk med!

Om Nis
Nis er uddannet filosof fra København og Tübingens universitet, uddannet filosofisk praktiker, tidligere leder af Outsideren og har peer-erfaring.