Skrivemuligheder i Outsideren

Som du sikkert allerede ved, er Outsideren – blandt mange andre ting – et magasin, hvor mennesker med psykiske lidelser og sårbarheder deler deres historier om livet med psykiske udfordringer. Foruden den løbende online-publicering udgives magasinet i trykt form cirka én gang årligt.

Har du også lyst til at dele dine historier?
… så giver vi meget gerne en hjælpende hånd med hele skriveprocessen. Om du ønsker at skrive selvbiografiske fortællinger, noveller, nyhedsartikler, boganmeldelser, debatindlæg, portrætter, digte eller andet, så er du meget velkommen, både som begynder og erfaren skribent. Der er ikke noget krav om et vist antal historier, længde, deadlines m.m. Det vigtigste er bare, at man på sigt har lyst til at dele en eller flere historier.

Som Outsider-skribent har du både mulighed for at deltage i ugentlige workshops og redaktionsmøder, få personlig sparring på dine tekster og benytte Outsideren skriveplads. Nedenfor følger en kort beskrivelse af de enkelte tilbud.

Ugentlig skriveworkshop
Hver torsdag kl. 12.30 – 15.00 afholdes der skriveworkshops, hvor vi arbejder med hele processen fra idé til færdig historie. Den første halvanden time fra 12.30 – 14.00 tager vi altid et nyt tema op som f.eks. vinkling og opbygning af tekster, sprog og skriveteknikker. Workshoppene veksler altid mellem undervisning, skriveøvelser og ind imellem oplæsning af tekster, hvis man har lyst.

Workshoppene bygger på en grundlæggende værktøjskasse af forskellige elementer indenfor udvikling af tekster. Dette tager sted over 3 på hinanden følgende workshops, som kører ca. hver 3. måned. Man kan sagtens deltage i alle de andre  workshops, selvom man ikke har deltaget i det indledende forløb, men hvis man har mulighed for at komme de 3 gange, er det bonus. Det grundlæggende forløb starter næste gang op torsdag d. 10. november.

Man er ikke forpligtiget til at deltage hver gang, men skal bare melde sig til, hvis man kommer.

Åbent skriveværksted
Hvis du har lyst til at arbejde med dine idéer og tekster i andre omgivelser end hjemme, er du velkommen til at benytte Outsiderens skrivepladser i mellemgangen. Der er næsten altid en ledig plads i tidsrummet fra 9.30 til 14.00.

Personlig sparring
Som Outsiderskribent har man også altid mulighed for at få personlig sparring. Det kan både være sparring på en idé eller en færdig tekst. Vores snakke vil tage udgangspunkt i alle de redskaber, vi gennemgår på vores skriveworkshops, så det er en fordel – dog ikke et must – at man indimellem deltager der.

Ugens Opgave
Hver mandag formiddag har man mulighed for at få mailet en skriveøvelse. Denne er ikke tænkt som en tekst, der nødvendigvis skal være færdig og udgives, men mere som en øvelse, der kan kickstarte ugens skrivelyst.

Redaktionsmøder
Hver mandag kl. 13.00-14.30 holder vi redaktionsmøde, hvor alle Outsidere er velkomne. Her taler vi b.la. om forskellige temaer indenfor psykiatrien, idéer til tekster samt Outsiderens mange andre aktiviteter.

Om skriveunderviseren
Outsiderens skriveansvarlige hedder Jannie Holm Audebo og kommer fra en baggrund som journalist, hvor hun primært har skrevet om udsatte børn og unge. Herforuden har hun gennem flere år været beskæftiget som underviser samt projektkoordinator og PR-ansvarlig i kulturbranchen.

Jannie har selv erfaringer fra psykiatrien. Herfra brænder hun for at være talerør for mennesker med psykiske sårbarheder i en proces, hvor udviklingen af de vigtige fortællinger ikke bare kan bidrage med konkrete skriveredskaber, men samtidig åbne nye perspektiver i livet. Hendes mail er: jannie@outsideren.dk

Dato og tidspunkt
Torsdage kl. 12.30 – 15.00
Skriveworkshop
Mandage kl. 13.00 – 14.30
Redaktionsmøde
Hver mandag formiddag
Ugens opgave pr. mail
Hver mandag formiddag
Ugens opgave pr. mail
Løbende
Personlig sparring
Skriveplads i Outsiderens lokaler
Kontakt Jannie Holm Audebo på mail: jannie@outsideren.dk