Magasingruppen

Magasingruppen – sæt ord på hvad som helst

Magasingruppen tager dig med ud på en rejse, hvor den kreative brainstorm får det til at vælte ud med idéer til journalistiske artikler. Vi er en gruppe, som står sammen om at lave et fedt magasin om psykiatri set fra brugernes synspunkt med udgangspunkt i egne tanker og ideer udgivet af outsideren.dk.

Kunsten at vinkle og finde artikelformen
Det er spændende at brede det hele ud i en pivåben, kreativ proces og senere snævre det ind – krydret med et hav af muligheder for valg af vinkel og artikelform. Vi skal give os selv lov til at tænke helt vildt kreativt i vores søgen efter en vinkel, og hvad vi allermest brænder for at skrive om.

Arbejdet med at gå fra idé til færdig artikel er en spændende rejse rundt i idéudviklingsproces, genre, forskellige former for kilder, vinkling, opbygning af en artikel, skriveteknikker og interviewteknik. Vi arbejder med alt lige fra eksempelvis opinionsartikler i form af kronik, klumme, debatindlæg, anmeldelse til informationsartikler med afsæt i ekspertkilder, undersøgelser, statistikker, ny viden og ikke mindst interview af de levende cases med de personlige erfaringer.

Det magiske ’at’, powerwriting og stickers
Vi har et stort fokus på, at det gør en verden til forskel, når vi ikke blot vil fortælle en historie om, men fortælle en historie om ‘at’… Dette magiske ’at’ til sidst i sætningen er virkelig noget, der rykker og sparker døren ind til, hvorfor vores artikel har noget kød på sig og potentiale til at vokse, og hvem den er relevant for.

Gennem nonstop skrivning i fx et kvarter – såkaldt powerwriting – kan vi slippe skrivelysten og kreativiteten løs og gå på opdagelse og udforske helt nye og overraskende betragtninger, vinkler, idéer og anskuelser. Det udvider vores horisont, spillerum og skaber overblik, men er også et effektivt værn imod en eventuel skriveblokering.

Stickers er for mange et helt uundværligt redskab til at give associationerne frit løb, åbne den kreative proces, få øje på nye veje og gode idéer. Man leger med sine stickers som puslespilsbrikker, der bliver et vigtigt researchredskab og en stor hjælp til at finde frem til vinklingen. Den helt ultimative fordel ved stickers er, at de hele tiden er med til at bevare overblikket.

I Magasingruppen sættes der fuld blus på den kreative hjernehalvdel. Vi arbejder ud fra princippet ’learning by doing’ og får stor indsigt i den journalistiske værktøjskasse, der dækker de vigtigste områder og discipliner, som du også får med dig i form af et trykt hæfte.

Tidspunkt
Onsdag og torsdag i dagtimerne. Løbende tilmelding, hvor du bliver personligt briefet om, hvad vi indtil videre har beskæftiget os med.

Tilmelding
For tilmelding skal du blot skrive en mail til vores underviser: jannie@outsideren.dk
Jannie er journalist og har personlig erfaring med psykisk sygdom gennem diagnosen bipolar.