Outsiderens Skriveværksted

For dig som gerne vil lave brugerdrevet journalistik som skribent for Magasinet Outsideren

Er du også optaget af, hvad der rør sig indenfor psykiatrien og af alle de spørgsmål det rejser i forhold til, hvordan vores samfund er skruet sammen? – Og brænder du ligesom os for at skrive artikler, der kan være med til at præge debatten og bidrage til bedre levevilkår for mennesker med psykiske lidelser?

Så er du landet det helt rette sted. Hver uge mødes vi nemlig i Outsiderens skriveværksted for at udvikle artikler til vores Magasin Outsideren – et journalistisk talerør for psykiatribrugere, der stiller skarpt på psykiatri og samfund.

Magasinet Outsideren udkommer løbende med online artikler og blogindlæg, samt på tryk én gang årligt. Vi har en støt stigende læserskare, i perioder på over 10.000 om måneden. Desuden arbejder vi på at nå endnu længere ud blandt befolkningen og i mediebilledet.

Vil du være med i vores skriveværksted?
Som Outsiderskribent er du velkommen i Skriveværkstedet hver torsdag kl 12.30 – 14.30.

Her bliver du en del af et fællesskab, hvor vi taler om aktuelle temaer indenfor psykiatrien og herpå planlægger og kaster os ud i vores forskellige artikelidéer. Her har du mulighed for at få sparring gennem hele processen fra idé til færdig artikel af Outsiderens skrivecoach Jannie, som har mange års erfaring både som journalist, underviser og psykiatribruger. Herigennem laver vi forskellige inspirationsøvelser og får, efter behov, indblik i en række skriveredskaber som fx vinkling, tekstopbygning, sprog og skriveteknikker. Efter hvert møde er håbet, at vi alle går derfra med lyst til og en plan for at skrive videre på vores artikler.

Mange forskellige skrivemuligheder
I Magasinet Outsideren har vi en bred vifte af forskellige genrer, som du kan bygge dine tekster op omkring. Her kan du skrive alt fra selvbiografiske fortællinger, interviews og klassiske nyhedsartikler til skæve klummeindlæg, reportageartikler fra vigtige begivenheder osv. osv. Der er også mulighed for at arbejde med andre skriveopgaver som fx tekst til en brochure, et facebookopslag eller et indlæg til vores nyhedsbrev.

Vi arbejder både med fælles opgaver, hvor vi går sammen om at dække aktuelle begivenheder og temaer ud fra hver vores vinkel og genre. Man kan dog også sagtens arbejde uafhængigt af specifikke fællesopgaver.

Hvis du er mere til den skønlitterære eller poetiske side, er du og dine historier også meget velkomne. Det er dog ikke her skrivegruppen har sit fokus, men rigtig mange af de skriveredskaber og øvelser vi arbejder med, kan også sagtens være brugbare i ikke-journalistiske genrer.

Hvilke artikler du end får lyst til at skrive, så håber vi at se dig i Outsiderens skriveværksted.

 

Praktisk infoboks
Hvad
Outsiderens skrivegruppe
Hvem
For alle, uanset tidligere erfaring, som har lyst til at skrive til Outsideren
Hvornår
Hver torsdag kl 12.30 – 14.30
Hvor
Heimdalsgade 37, 1. sal
Ansvarlig
Jannie Holm Audebo, mail: jannie@outsideren.dk
Tilmelding
Sker fra gang til gang pr. mail til Jannie, senest dagen før, om muligt