Illustration: matilde Digmann

Vidste du at borgere med psykiske lidelser kan blive tvunget til at indtage ssri &snri (bedre kendt som lykkepiller), eller miste dagpengeretten?

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg slog i marts 2011 fast, at: ”En kommune kan kræve, at sygemeldte skal modtage behandling med antidepressiva, som betingelse for at modtage sygedagpenge.”

 

HVAD MENER DU OM TVANGS-MEDICINERING? Skriv din mening!

3 Kommentarer

 1. Ida

  Jeg synes det er forrykt! Især når man udmærket godt ved at lykkepiller har bivirkninger. Lykkepiller fjerner måske symptomerne for en stund. Men ikke grunden. Jeg holder på at terapi i rigtig mange tilfælde hjælper mere, end lykkepiller, for det enkelte menneske. Inger Støjberg kan selvfølgelig have ret i at lykkepiller kortsigtet kan have en effekt, så mennesket får overskud til at komme ud på arbejdet (for senere at blive ramt af det hele igen, fordi man ikke har kigget på grunden, og man så ender i længere sygemelding igen), men for livskvalitet og langsigtet tror jeg det for mange ville være bedre med terapi og støtte.
  Derudover er det da helt galimatias, at tvinge folk til at tage medicin!! Man burde selv kunne bestemme – forstår godt man skal i behandling for at kunne modtage sygedagpenge, men så burde kommunen sgu også give borgeren flere behandlingsmuligheder, fx valget mellem terapi og medicin. Som det er nu, er det rimelig svært at få tilbudt terapi, desværre.

  Svar
 2. Louise

  Vi er tilbage i tiden hvor man tvangssteriliserede psykisk syge og retarderede og hvor den eneste behandling var kolde afvaskninger og tørre tæsk. Hun skulle skamme sig, Støjberg, men hun har vel også råd til samtaleterapi og en udpræget ligegyldighed overfor sine medmenneskers ve og vel, så længe det sparer penge. Måske skal hun selv gå ned i løn for at spare lidt – blive deprimeret og få tvunget lykkepiller i sig. Så kan hun se hvor “spændene” det er med alle de bivirkninger der følger.
  Måske kan hun endda nå at få en ødelagt graviditet eller et dødfødt barn med i købet, bare for oplevelsens skyld :/

  Svar
 3. Boye Haure

  Godt svaret Louise. Han skal bare prøve det på sin egen krop den fjollede Inger Støjberg fra Venstre (det gamle bondeparti). Hun er en støjsender, og Venstre nogle utroværdige kynikere, der altid har elsket at “piske” folk til at arbejde mere. Nu bruger man metoden: Enten sluger du antidepressiva …. Eller V(i) tager pengene fra dig. Hvad vælger man livet eller pengene. Det er et umenneskeligt valg. Husk X B / Radikale Venstre ved næste valg; et ægte socialt & liberalt parti med betænksomt frisind.

  Du har ret i Ida, at kommunerne bør tilbyde både samtale-terapi (hos professionelle psykologer). Det kan være billigere både for kommunen og arbejdsgiverne i stedet for bare at tvangsmedicinere folk på sygedagpenge.

  Iøvrigt minder din indledning “… det er forrykt” mig om Johannes Møllehaves helt nye bog “Hellere forrykt end forgæves”, som jeg lige har købt. Han har jo også været nogle ting igennem helbredsmæssigt m.v. Faktisk så meget at det er et mirakel, at han stadig lever.

  Hvorom alting er: Jeg er imod tvangsmedicinering (bortset fra i helt extreme tilfælde), om Johannes er ved jeg ikke, men han er jo heller ikke på sygedagpenge, men lever formentlig af en kombination af folke(kirke)pension og forfatterhonorarer.

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.