"jeg har det som om at jeg har et eller andet sat omkring mit hoved, hvor der står at jeg ikke er "normal" Nok bundet sammen med følelsen af ikke at være normal som er i mit indre." mvh Sabine

Mig & De Normale

Som svar på Outsiderens opfordring om at skrive om, hvad i alverden man skal mene om de normale, har Sabine indsendt sine tanker:

"jeg har det som om at jeg har et eller andet sat omkring mit hoved, hvor der står at jeg ikke er "normal" Nok bundet sammen med følelsen af ikke at være normal som er i mit indre." mvh Sabine
Tegning: Sabine

1. Når jeg ser en normal, tænker jeg: Hvorfor skal dit liv være så let? Når jeg selv kæmper hver eneste dag bare for at trække vejret.

2. Normale kan noget, psykiatribrugere ikke kan, nemlig: Få en hverdag til at fungere uden at det hele kan vælte.

3. Om jeg kunne tænke på at leve et liv som en normalt?: Ja.. ville gerne kunne have en hverdag til at fungere. Kunne gå i bad, få noget at spise, stoppe med at være selvdestruktiv og have disse tanker. Kunne tage en uddannelse og have et arbejde.. ligesom normale mennesker.

4. Om det er en god ide, at en normal og en psykiatribruger bliver kærester: Både og. Den “normale” kan hurtigt blive trukket ned under vandet sammen med psykiatri brugeren. Jeg har selv haft en kæreste som var “normal” og det blev hurtigt for meget for ham med nætter hvor jeg græd og skreg.

5. Hvis jeg skal forklare, hvad en normal er, så vil jeg: henvise op til punkt 3. En der kan få sin hverdag til at fungere.

6. Vi kan noget, de normale ikke kan, vi: kan tænke i andre baner.. se noget i andre mennesker, en dybde..

7. Mine forestilling om et normalt liv er, at: vågne op hver morgen, og kunne stå op og gå i bad.. Lytte lidt til radioen imens man spiser morgenmad og så tage afsted på sit arbejde/uddannelse og møde alle de andre mennesker som forventer man møder op.. For derefter at gå derfra med et smil, og komme hjem til et hjem fyldt med kærlighed og måske en lille hund og lave aftensmad.. en hverdag der hænger sammen.

8. Jeg kan blive irriteret på de normale, når: de prøver at sætte sig ind i mine tanker og følelser, og taler som om de er indeni mig.

9. Det normale liv er karakteriseret ved at: fungere.

Skriv selv, hvad du tænker – om de normale og dig selv her. Spørgsmålene er:

1. Når jeg ser en normal, tænker jeg…………………………………SKRIV VIDERE

2. Normale kan noget, psykiatribrugere ikke kan, nemlig…………………………

3. Om jeg kunne tænke på at leve et liv som en normalt? Tjah……………..

4. Om det er en god ide, at en normal og en psykiatribruger bliver kærester?
Tjah, det……….

5. Hvis jeg skal forklare, hvad en normal er, så vil jeg…………………..

6. Vi kan noget, de normale ikke kan, vi………………………………………

7. Mine forestilling om et normalt liv er, at det…………BESKRIV DIN FORESTILLING

8. Jeg kan blive irriteret på de normale, når…………

9. Det normale liv er karakteriseret ved at…………..