Breivik-Sagen – Introduktion

I sagen om Anders Behring Breiviks mentale tilstand har der rejst sig mange spørgsmål. Er han psykisk syg, eller er han ikke? Jeg har sat mig for at følge retssagen meget nøje, og selv komme med min vurdering af manden, der brænder sig fast i vores bevidsthed d. 22 Juli 2011.

Jeg vil også forsøge at klarlægge de psykiatriske vurderinger, der kommer under den 10 uger lange retssag.

Af: Katrine Fokdal

Jeg føler det er en vigtig sag, fordi den sætter så stort spørgsmålstegn ved det psykiatriske system. Hvornår kan ens handlinger bevise, om man er sindssyg eller ej? En sindssyg handling behøver ikke altid at betyde, at personen, der står bag er sindssyg.

Hvad vurderingen af Anders Behring Breivik ender med, kan jeg ikke sige noget om endnu, men jeg håber det vil blive tydeligere, efterhånden som retssagen skrider frem.

Læs Katrine Fokdals essays under retssagen, og andre artikler om Anders Behring Breivik på Outsideren.dk