Piben og den smukke kvinde.

Havglimt af Tom Steffens

Det der med kvinder og mandlige rygere kan være en temmelig en uheldig kombination.

Men jeg havde en oplevelse på Thunøfærgen her i sommers, hvor det at være piberyger nærmest var en fordel.

Jeg sad på det udendørs dæk alene og røg, da et lidt ældre ægtepar med barn og barnebarn kom hen til mig.

Manden småfjollede og spurgte om jeg sad og ventede på en kæreste, og mit lidt småfjollede svar til ham var ”åh nej, jeg har kun en kæreste, og det er hende der havet.”

”Nåja,” svarede manden, ”hun er nu også lidt ujævn i kanten i ny og næ.”

Da følte jeg mig hjemme og i rigtigt godt selskab.

Manden spurgte mig så, om det var muligt, at jeg lod være med at ryge, fordi hans datter ikke kunne tåle rygere, og jeg tænkte, at det ville der vel ikke være noget i vejen ved.

Men datteren, som måske var på min alder eller måske en smule yngre, svarede temmelig hurtigt, at hun kun havde noget imod cigaretrygere, og at det var helt i orden med at ryge pibe.

Jeg gik en smule i panik og tænkte bare, ja du ser ufatteligt smuk ud og gid du dog var i et andet skrud. Lad mig komme væk og få en smule fred for disse dejlige og ufattelige generøse kvinder, som i ny og næ skænker os deres ufattelige smukke åsyn, som nu på en temmelig beskidt mand med en pibe på en færge på vej til Thunøe.

Som mand ved jeg aldrig, hvad det er der tænder kvinder. Men engang imellem kan det være min pibe.

Tom Steffens er midt i 40`erne og befandt sig på Thunøfærgen med sin pibe på vej til musikfestivalen på Thunø, der afholdes hver juli måned. Det er især jazz og verdensmusik, der ruller ud over de tre scener. Thunø ligger i Kattegat, tæt på Samsø.