Jeg er helt sikker på at jeg ikke er den eneste der har prøvet det. Siddet indenfor på et lidt for indelukket værelse i et forsøg på at skærme sig fra omverdenen, åbnet et vindue, ladet forårsluften slippe ind, mærket den dårlige luft blive fortrængt og blive fornyet med energi.

Sanserne leger konstant med os

Sanserne leger konstant med os. Dufte, lyde, og smukke syn påvirker ens sind. – I hvert fald mit!

Som beskrevet tidligere har musikken en særlig plads i mit hjerte. I skrivende stund sidder jeg i min hængesofa på terrassen og lytter til ”Præsident i USA” med Thomas Buttenschøn. Det lyder i sig selv ikke som noget der kan gøre underværker, men kombineret med blå himmel og duften fra køkkenet, kan det alligevel gøre meget.

Efterfølgende havde jeg utroligt svært ved at høre sangen uden at den mindede mig om min tid på afdelingen, og tårerne begyndte at trille

Jeg bliver enormt let påvirket af lugte og lyde. En bestemt sang kan være forbundet med et bestemt minde. For eksempel blev der, et par måneder før jeg blev indlagt, lavet en ”mini-serie” om Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling, med sangen ”Riverside” med Agnes Obel som titelmelodi. Efterfølgende havde jeg utroligt svært ved at høre sangen uden at den mindede mig om min tid på afdelingen, og tårerne begyndte at trille. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg var i og for sig glad for at være på afdelingen, men alt taget i betragtning er det jo ikke fedt at være indlagt. Nu har jeg, efter mange gange, lavet nye minder med den sang, og nu kan jeg høre den uden trillende tårer.

Hvor de fleste andre væmmes ved lugten, nyder jeg i mit stille sind at foråret er på vejCopyright: Line Sofie

Bestemte lugte kan også helt af sig selv sætte gang i nogle processer man ikke er herre over. For mig, som bor delvist på landet, er lugten af gylle noget man er relativt vant til. Hvor de fleste andre væmmes ved lugten, nyder jeg i mit stille sind at foråret er på vej.

Sanserne spiller os til tider et lille puds. For mig er det et evigt spændende eventyr: Hvorfor tænker jeg sådan, når jeg lugter dette? Hvorfor bliver jeg ked af det, når jeg hører den sang? Og så videre…

Men én ting er sikker: Der lugter af gylle, så foråret er på vej…

—-

Om mig selv:  Jeg er en pige på 16 år, der i lidt over et år nu har haft kontakt til psykiatrien i form af indlæggelse, psykolog, psykiater og fysioterapeut. Inden da har jeg, siden 7. klasse været i kontakt med forskellige psykologer og psykoterapeuter. Som jeg med tiden har fået det bedre har jeg haft et stort behov for at komme ud med mine erfaringer, så derfor blogger jeg her på outsideren. Jeg lider af angst og PNES, jeg er særlig sensitiv og har nedsat evne til overblik. Trods dette går jeg på efterskole og nyder livet – dog på lidt andre præmisser end mine kammerater.

 

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.