Ny hjemmeside: Skizofre9til5

Den nye internetside www.skizofre9til5.dk henvender sig fagpersoner, der møder skizofrene i deres arbejde. Hjemmesiden er lavet af Landsindsatsen om Skizofreni, som Psykiatrifonden står bag.

Der er fire hovedmålgrupper: ansatte i boligselskaber, ansatte i jobcentre, unge-/studievejleder og ansatte i psykiatrien. Alt afhængig af målgruppen får man informationer om symptomer, recovery, det gode møde, hvad man kan gøre, når man møder en skizofren samt tabu og stigma. Der er en række informative videoer på sitet, hvor skizofrene og fagpersoner fortæller om skizofreni. Til hjemmesiden er der også knyttet en blog, hvor Camilla fortæller om at have skizofreni.

Hjemmesiden er bygget overskueligt op med de fire faggrupper i hver sin blok øverst på hjemmesidens forside. Lidt forvirrende er det dog, at der under de fire blokke er en dynamisk blok, hvor de fire faggrupper på skift er fremhævet. Det skaber lidt dobbeltkonfekt.

Som et underholdende moment har siden en quiz om skizofreni (som undertegnede svarede fem ud af fem rigtige på). Det skal så siges, at quizzen mere handlede om hash end skizofreni, hvilket er lidt underligt. Forklaringen på dette kommer indirekte på en af undersiderne, hvor der står, at nogle unge forsøger at ”behandle” sig selv med hash. Og på en anden af undersiderne finder man ud af, at de skifter quizzen ud løbende.

skizofre9til5

Også på forsiden er der fire videoer med Camilla, som blogger, og repræsentanter for tre af faggrupperne. Camilla snakker om fordomme, om sin hverdag og netværk. Fagpersonerne giver gode råd. Videoerne fungerer godt, da de giver et hurtigt indblik i de forskellige problematikker om at være skizofren og hjælpe skizofrene.

På de fire undersider – en for hver faggruppe – er der gode råd til, hvordan man griber et møde med en skizofren an, og skizofrene mennesker kommer også til orde. Teksten er letlæselig, der er videoer med de forskellige faggrupper og skizofrene, og der er links til mere information. Kombinationen af mere faktuel viden og erfaringsviden fungerer godt.

Der er seks yderlige undersider: Myter & fakta, nyheder, kalender, video, om os og blog. Her finder man fakta om skizofreni, informationer om nyheder og arrangementer, flere videoer med skizofrene og fagpersoner, informationer om Landsindsatsen om Skizofreni og link til Camillas blog.

Hjemmesiden fungerer generelt godt; der er dog enkelte ulogiske ting såsom quizzen og den dobbelte fremhævning af faggrupperne på forsiden. Hjemmesiden er informativ og brugervenlig. Man kan have lov at håbe, at den når ud til de fire faggrupper. Da den rummer facts om skizofreni, videoer om skizofreni og en blog om at være skizofren, er siden også velegnet til andre, som ønsker at finde informationer om skizofreni.