Tak for en -fucking- god filmfestival

Af Lene Hermann. Foto: Rasmus Cornelius Nielsen (Outsideren)

Stor tak til Cinemateket, PsykInfo og Outsideren for en vellykket “Don’t fear the weird” filmfestival, der fandt sted d. 13. – 15. september 2016. Jeg deltog i så meget, jeg orkede alle tre dage, og det var meget.

Tirsdag var der velkomst og præsentation af 4 kortfilm produceret af Outsideren. Jeg så 3 amerikanske film: “Silver Linings Playbook”,”The Road Within” og “Birdman”, som alle fyldte mit hoved med alle afskygninger af ordet “fuck”, så det var ved at eksplodere på vej hjem. Jeg så den canadiske “Elephant song”, hvis fantastiske skuespil førte mig dybt ned i personernes underbevidsthed og rodede godt op i min egen.

Ind imellem filmene var jeg på psykose-cruise gennem filmhistorien, drak bobler og spiste små lækre flødeboller.

tobilleder

Jeg hørte sjælfuld live-musik med “Something´ goin´on´” og oplevede den intense stemning, mens der blev lavet perleplader arrangeret af Dy Knudsen.

nis

Jeg hørte Nis Bjarnhofs mening om, at der ikke findes onde mennesker iblandt personalet i psykiatrien, og at Jack Nicholsons rolle i Gøgereden er en kliché. Synspunkter jeg er uenig i, men som gav mig en masse at tænke over.

 

Jeg har brugt 5 dage til at fordøje alle indtrykkene. Resultatet af de 5 dages heftige tankevirksomhed er:

 

“Tak for en -fucking- god filmfestival.”