Frivillig på Outsideren

Blogs og artikler

Man behøver ikke at bo i København eller omegn for at kunne deltage i Outsiderens frivillige arbejde. Du skal blot sende en mail til redaktion@outsideren.dk med et ønsket brugernavn, og så opretter vi dig som blogger. Eller du kan sende os en artikel til samme mail, så hjælper vi med at sætte den op og finpudse den.

Du kan ligeledes kontakte os, hvis du gerne vil være en del af det frivillige arbejde som rent fysisk foregår på Outsideren, hvor der gennem rummelighed og ligeværd tilbydes faglig, social og personlig udvikling.

Outsideren er et tilbud til psykiatribrugere, hvor du kan udvikle dig som frivillig i et rummeligt redaktionelt miljø

Outsideren er Danmarks største online-magasin om psykiatri og psykisk sygdom, produceret af mennesker, der har prøvet psykiske lidelser på egen krop og sjæl. Outsideren er et talerør for folk med psykiatrisk brugererfaring. Outsideren tilbyder også Danmarks største blogger-univers for psykisk sårbare.

Efter psykisk sygdom er der kun få steder, hvor man igen kan begynde at deltage i samfundslivet. Vi ønsker at synliggøre psykiatribrugeres værdi som mennesker og medborgere. Derfor prøver vi selv at skabe de rammer, der skal til for at komme i gang igen. Vi giver vore frivillige mulighed for at udvikle deres kompetencer gennem en både meningsfuld, udfordrende og hensynsfuld hverdag på redaktionen.

Som frivillig er du med til at skabe Outsideren, og alt efter kræfter og interesser kan du deltage på forskellige måder, så tilpasser vi opgaverne. Vores erfaring er, at vores frivillige får det psykisk bedre og føler sig mindre isolerede og ensomme.

Outsideren
● Er en arbejdsplads hvor frivillige vejledes af professionelle
● Ønsker at være en ramme for meningsfulde og udfordrende arbejdsopgaver
● Tager hensyn til den enkelte med plads til at have en dårlig dag
● Giver den enkelte stor indflydelse på egne opgaver


“Vi bliver behandlet som ligeværdige mennesker”

Vil du være frivillig? 1På Outsideren har jeg mødt et fællesskab med mennesker, hvor jeg ikke behøvede at forklare mig. De accepterede mig som et menneske. Man bliver behandlet som en ligeværdig med kvalifikationer i stedet for at fokusere på, at jeg ikke har et arbejde.
Personligt har det været en stor ting at kunne sætte ord på mine oplevelser og have et forum, hvor jeg kan skrive, uden at folk bliver forargede, bange eller ændrer opførsel over for mig.
På Outsideren har vi alle været udsat for noget, og det er enormt dejligt at kunne dele de oplevelser. Det er mest behandlerne, man hører i medierne, så det er godt, at vi har vores eget medie, hvor vi selv sætter dagsordenen.
Dy, 34 år, digter og street artist på Outsideren

Bliv frivillig på Outsideren!

Som frivillig på Outsideren kan du arbejde med journalistik, blogs, digte, noveller, billeder, grafik, web, video, street art og administration.

At være frivillig hos os er en måde at udvikle sig fagligt, socialt og personligt. Vores rummelige arbejdsmiljø er et unikt springbræt for mennesker, der har svært ved at ”passe ind” andre steder.

Der er mange måder at deltage på. Som frivillig er du en del af Outsiderens redaktion, hvad enten du kan lægge lidt eller meget arbejde i det. Bor du langt væk, kan du deltage via e-mail.

Som frivillig kan du
● Deltage i vores journalistiske skriveværksted
● Skrive artikler eller få din egen blog til dine tanker og oplevelser
● Få individuel sparring og løbende feedback på artikler og ideer
● Arbejde med tekst, foto, grafik, web og video
● Arbejde kreativt med street art og andre alternative udtryksformer
● Prøve dig selv af i et rummeligt redaktionsmiljø
● Tage ansvar og få ansvar

Det sker fast på Outsideren
Videoværksted: Mandag kl. 17.30 – 20
Redaktionsmøde: Mandag kl. 13.00 – 14.30
Skriveværksted I og II: Torsdag kl. 13 – 16, 17 – 20
Indhold/artikel feedback: Tirsdag 10.30 – 14.30
Indhold/artikel feedback: Onsdag 10 – 14
Street art værksted: Tirsdag kl 13 – 15

Indhold/artikel feedback og Videoværkstedet foregår i samarbejde med FolkeOplysningsForbundet (www.fof.dk/kbh)

Outsideren
Vesterbrogade 103, 1. sal, 1620 Kbh. V.
Åben: man-tor kl. 10-15, tlf. 81 11 76 64
redaktion@outsideren.dk