Maja Petrea Fox.

Poetisk gangstergøgler og tusindtryllekunstner. Dødsruteturist fra det formørkede Jylland. Og senest skide fugleinteresseret på Sankt Hans Hospital i Roskilde. Heksen med det ravnsorte hår og hendes Kra kraah krager. Et lys i mørket, en sort stjerne. Og bare et menneske. En foxy lady. Møder du hende, vil hun stadig danse for dine øjne når du går.

Outsideren mødte hende på Sankt Hans, hvor hun er indlagt med dobbeltdiagnose – dvs misbrug og psykisk sygdom.

Hvor, som Maja selv skriver på sin FB side d. 28/10-2017:

”Egentligt, så ville det være bedst for alle parter, hvis Sct. Hans installerede mig i en lille loftslejlighed ovenpå en af hospitalet’s afdelinger. Et rum, med et kæmpe stort vindue.

Jeg kan jo godt lide at være her. For min skyld kunne jeg blive her for evigt. De mennesker jeg kan lide at omgås, er hér.

De skæve, de magiske, de livsforslåede, de fortabte og de forrådne. Og jeg er deres beskytter. De har brug for mig, som jeg har brug for dem. Fuglene er her også. I hvert eneste krogede træ, og i hvert eneste hjørne af hospitalet’s milioner af kvadratmeter. Og fjorden vibrerer sagte derude, af svanernes vinterforsvinden. Og vinden, den suser og synger igennem de gamle bygninger.

Jeg har aldrig følt mig så meget hjemme, som her. Som om, at bygningerne kender mig. Og altid har gjort det. Som om, at hvert rum, er en gammel ven.

Når jeg går gennem gårdspladsen, danser bladene for mine fødder imens kragerne skriger, bare lidt højere. Lægen kalder det alvorlig megalomani, jeg kalder det sort magi.

Men hvis alt den “sygdom” føles så magisk og rart, hvorfor så æde piller for at få det til, at gå bort?

Jeg kan for første gang i mange år, faktisk godt lide den jeg er. Nu.

Tak, men nej tak.

Krah-krah!”

Og her i Sankt Hans’ kirke, mine damer og herrer, mødte Outsideren Maja:

 

En kommentar

  1. Angsting

    Vil du rømme fra giftfængslet? Eller er du glad for hjernegift i din hjerne? Er du glad for heroin eller hash, eller hvad det nu er?

    Svar

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.