Avisen opfordrer folk til at fortælle om, hvordan de har tacklet svære perioder i deres liv

Af Kim Engelbrechtsen

 

I løbet de kommende tre uger bringer Politiken interviews med danskere, der er gået igennem svære perioder i livet, som reflekterer over, hvordan de blev hjulpet eller hjalp sig selv – og hvordan de lever med det i dag.

”Vi bringer artikler med fakta og perspektiver på mental sundhed og interviews med eksperter, der giver deres bud på, hvad man kan gøre ved et problem, som mange ikke taler om. Vi begynder med menneskerne, fordi det er dem og os, det handler om”, siger sundhedsredaktør, Lars Igum Rasmussen.

”Med serien ’Ramt af Livet’ ønsker vi at være med til at starte en samtale om de ting, der er svære i livet. Hver 10. dansker har ifølge Sundhedsstyrelsen lige nu svært ved at overkomme en almindelig hverdag med arbejde, husholdning og sociale relationer. Det er blot et øjebliksbillede. I løbet af livet kæntrer de fleste af os mentalt i korte eller lange perioder”.

”Vi offentliggør intet på pol.dk, før vi har været i kontakt med dem, der skriver og redigeret teksterne efter vores etiske retningslinjer”, siger Lars Igum Rasmussen, som oplyser, at der er oprettet en Facebookgruppe, ”Ramt af livet”, der forklarer nærmere om det nye initiativ. Og om hvordan man sender sin historie ind.

https://www.facebook.com/groups/ramtaflivet/

 

Om Forfatteren

Outsideren er Danmarks største online-magasin om psykiatri og psykisk sygdom, produceret af mennesker, der har prøvet psykiske lidelser på egen krop og sjæl. Outsideren er et talerør for folk med psykiatrisk brugererfaring. Outsideren tilbyder også Danmarks største blogger-univers for psykisk sårbare.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.