Alle kan vælte…

Alle kan vælte. Både genstande, men såvel også mennesker. Jeg væltede med et brag! Jeg væltede med fuld styrke og lå ned i lang tid derefter. Jeg var blevet syg, virkelig syg. Mit sind var blevet syg. Jeg havde fået en akut psykose. Den første er slagsen. Det var smertefuldt, men på en anden måde end ved fysisk sygdom. Min sygdom kunne ikke ses. Kun af dem der virkelig kendte mig godt. Jeg var blevet væltet. Blev indlagt på “den lukkede” og fik hjælp, heldigvis. Mit sind var smadret af stress, for lidt søvn og lykkepiller. Det hele blandet sammen i en farlig cocktail. Gradvis fik jeg det bedre og kom på nye afsnit i psykiatrien. Dagen kom da også, hvor jeg blev udskrevet, (efter lang tid). Jeg kan stadig være bange for at vælte igen, selvom det snart er tre år siden. Dog bliver frygten mindre og mindre dag for dag. Alle kan desværre vælte, men det gode er, at man kan prøve at rejse sig op igen.

 

 Foto: Lene Bang