Stand-up-komikeren Mads og Lykken – om Løkken

Outsideren har interviewet den travle, man tør næsten ikke sige ophængte, Mads Holm, der i en ung alder har overlevet en alvorlig depression

Af Michael Zittergong Bonnesen

Og man skal ikke hænge sig i småting – men en depression kan være et godt udgangspunkt. Et knusende vægt, hvor hver en bevægelse, fysisk som mental, koster kræfter man egentlig slet ikke har. Et tomt univers med slukkede stjerner, hvor hvert et nødskrig dør i fødslen. Og hvor løkken har erstattet lykken, der jo så smerteligt åbenbart alligevel ikke findes.

Men helte opstår af og til, hvor modstanden er størst. Store, helte, små helte, hverdagshelte, når noget for alvor står på spil. Livet, for eksempel.

Og efter en rum tid at have stavret rundt på psykofarma-krykker, smed Mads Holm dem endelig. Og dernæst slap han – trods psykologens advarsler – sine standup shows løs. Først ”Det Store Depressionsshow” og senest ”Jagten på Løkken”. Af titlerne fremgår, hvilke spøgelser han med et godt grin jagtede rundt med.

I Outsiderens interview fortæller Mads om sin opvækst i et pænt nordsjællandsk hjem, forældrene elskede ham og vice versa, men der var også ting, som der ikke blev talt om. Problemer for eksempel. Og tidligt blev Mads mobbeoffer i en grad, at han måtte skifte skole. Senere opsøgte Mads, efter psykologens opfattelse, nederlag – men var det måske en sund reaktion i retning af at konfrontere de problemer, som enhver potentiel hverdagshelt kan løbe ind i?

Her fortæller Mads, hvordan han rejste sig af den depression, der ville tage livet af ham: