Stemplet forevigt?!

Der er en del fokus på skizofreni i tiden, og i den grad også på at skelne mellem fordomme og realitet. Desværre mister det lidt sin virkning, når vores system i dag er skruet sådan sammen at det understøtter fordommene.

Skizofreni står i dag listet som en kronisk diagnose, hvilket vil sige at man ikke kan slippe af med diagnosen juridisk set. Men alt fakta og forskning viser, at det er muligt at blive rask, på trods af en skizofrenidiagnose.

Jeg har i dag diagnosen paranoid skizofreni med komplet remission. Dette er den eneste måde hvorpå man tilnærmelsesvis kan dokumentere at jeg er rask. Desværre er der SÅ mange steder hvor man stadig ikke skelner, for diagnosen står der jo. Og det rammer blandt andet Mads her i artiklen, der har en fantastisk fremtidsdrøm. Og selvom han er erklæret rask for skizofreni, så rammer han en mur i systemet.

Hvornår er en diagnose kronisk? Og hvornår er en diagnose i grunden vigtig? Ja, den kan åbne døre til behandling. Men behandlingen i dag bliver mere og mere specialiceret, så vi desværre mister fokus på den enkelte patient og vedkommendes individuelle forcer….

Nå, men det vigtigste er at jeg har det godt, at jeg er medicinfri, symptomfri og er afsluttet i psykiatrien. Det vigtigste er, at jeg har fundet mig selv igen og ser fremad.

Jeg ønsker for mig selv, og alle andre, at de har mulighed for at forfølge deres drømme – det er da noget af det største. Men hvor er det ærgerligt, at så mange stadig mødes af et system der er out-dated, og skal kæmpe ekstra på grund af det.

At diagnosen måske før åbnede døre til behandling, men nu lukker dørene mod et rask og rigt liv, hvor mange kommer til at opgive at forfølge deres drømme og det der giver indhold og mening – det er en anelse selvmodsigende…..

Lad os starte med at vende psykiatrien på hovedet og se mennesket, fremfor diagnosen – det vil åbne de døre der giver mening.

-Sidsel

Du kan læse meget mere fra mig her. Og du kan desuden læse artiklen om Mads her.