Okay, lidt surt opstød herfra 🙂

Jeg kan ryste på hovedet over mange ting, men jeg er direkte uforstående overfor prioriteringen her.

Psykiatrien i Risskov skal flytte til Skejby, og det er ikke uden konsekvenser. De går voldsomt ned på plads, og derfor bliver det kreative frirum patienterne har nu, ikke flyttet med.

Jeg har selvfølgelig forståelse for at sengepladserne er vigtige, men behøver det at være enten eller, kan der ikke findes en kreativ løsning 😉 ?

Da jeg var indlagt i lange og mange perioder i psykiatrien i Aalborg, brugte jeg en del af de tiltag der var på sygehuset som ikke handlede om behandling og medicin. Desværre lukkede det kreative værksted ned der var i aalborg, imens jeg havde en af mine første indlæggelser. Netop pga besparelser, og flere aktiviteter i den dur blev også nedprioriteret de følgende år.

Jeg synes det er fuldstændig misforstået, når man fratager patienterne de rum og muligheder der er for at kunne føle sig som menneske og ikke patient. Det er så vigtigt, at man som patient har et sted at være, der kan handle om andet end behandling. Men ikke blot for at flytte fokus fra det triste liv på afdelingen, men bestemt også for at flytte fokus på det patienten kan. Evnerne, ressourcerne, det der gør os til individer og ikke en patient med en lidelse, med en række symptomer og deraf en stram behandlingsplan.

Ingen bliver raske af at have fokus på det syge. Ingen bliver raske af at identitetsfølelsen svarer til hvad der kan slåes op i diagnosesystemet.

Vi har brug for et system, hvor der kan være fokus på de enkelte mennesker og det de rent faktisk besidder af kvaliteter. Og så skal de kvaliteter boostes og dyrkes, så vedkommende står stærkere til at kæmpe, tage i mod behandling og ikke mindst at kunne komme tilbage til en hverdag uden for systemet.

Nøhj, hvor er det frustrerende læsning og en løsning på den meget korte bane.
For ja, vi kan måske have flere indlagte, men hvad hjælper det, når de bliver genindlagt gang på gang,
kortere indlæggelsestid,
mere medicin for at behandle de stigende antal symptomer (givetvis som følge af et system der ikke fungerer),
mindre fokus på at styrke det enkelte menneske,
for så at blive indlagt igen kort efter udskrivelse.

Vi taler menneskeliv der nedprioriteres, desværre omsat til en lappeløsning der giver gode (?) lige-nu og her tal på bundlinjen – men til hvis fordel?

Kom nu ind i kampen.
Lad os vende psykiatrien på hovedet.

Billedet er desuden fra mit værelse på den afdeling hvor jeg var mest. Jeg var kreativ på alverdens måder, og det var vigtigt for mig, at jeg ikke følte mig så syg som de hvide vægge ellers indbød til.

I kan læse meget mere fra mig her.

 

Følgende link er til et indslag fra tv2øst omkring lukningen af det kreative værksted i Risskov.

https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/14-05-2018/1930/kreativt-andehul-lukker?autoplay=1

Om Forfatteren

Studerende

Jeg var dømt ude af livet, utallige indlæggelser, hård medicinering og jeg var meget selvskadende. Jeg har boet på forskellige døgndækkede botilbud. Og ikke mange spåede en særlig opløftende fremtid for mig. Men jeg selv bevarede håbet, eller mødte folk undervejs, der kunne hjælpe mig med at holde dét, når alt var mørkest. I dag er jeg erklæret rask. Medicin- og symptomfri. Færdigbehandlet. Jeg bor for mig selv og studerer til ingeniør i sundhedsteknologi. Jeg står nu på den anden side med en viden om systemet, psykisk sygdom, behandling og ikke mindst om hvad det vil sige at blive dømt ude og kæmpe sig tilbage. Den viden ønsker jeg at formidle videre på en brugbar og konstruktiv måde, så den forhåbentligt kan hjælpe andre og ikke mindst guide dem der har en professionel rolle. Jeg har ikke en teoretisk baggrund for det jeg fortæller om eller står frem med. Det er mine egne erfaringer, tanker og idéer - affødt af mine år som psykisk syg og ikke mindst formet sig i forbindelse med alle de mennesker jeg har mødt og stadig møder på min rejse. Jeg læser desuden til sundhedsteknologiingeniør, og ønsker at kombinere både min personlige og professionelle viden på sigt. Hop ind på min hjemmeside www.sidselhoeg.dk eller facebookblog, https://www.facebook.com/livudensygdom/, og giv endelig siden et like, og følg med, når jeg beskriver min historie bid for bid. Og når jeg giver et indblik i, hvad det vil sige, for mig, at være rask på den anden side og bruge min personlige og faglige viden i et forsøg på at gøre en forskel.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.