Hvordan var det at få min menstruation tilbage efter anoreksi?

Kender du angsten for “Tante Rød”? Hun kommer på besøg og du ved, hvad det betyder!

Du er en blødende, menstruerende, frisk og rask kvinde, fysisk… for inden i føler du, dig slet ikke klar til det ansvar, der følger med at være en voksen kvinde!

 

 

 

 

Hvad forbandt jeg med “en voksen kvinde”, da jeg havde anoreksi?

 1. Jeg følte, at hvis jeg havde menstruation, så kunne jeg ikke være spiseforstyrret, for så ville jeg ikke passe ind i en af de kasser/diagnosekriterier, hvor man kunne få lov til at komme til læge og få en psykolog at tale med. Havde jeg menstruation betød det, jeg ikke måtte modtage hjælp fra systemet, jeg var der med rask og frisk både inde/mentalt og ude/fysisk. Lidt groft og firkantet sagt, men tæt på.
 2. En blødende kvinde kan føde børn. Jeg var ræd for at bløde, og dermed blive mindet om min ex kæreste, når han brokkede sig over, at jeg ikke kunne tåle p piller.  Jeg gik gennem ild og vand for den idiot i 2012, men han blev bare ved med at slå mig verbalt og psykisk, og anerkendte slet ikke, at jeg prøvede at være en dygtig og moden kæreste, så godt jeg kunne.
 3. Jeg var så bange for ikke at kunne takle pms humør. Mit humør var meget ustabilt af sig selv. Jeg boede i København og kunne ikke fordrage det, det har jeg beskrevet i andre blogs. Mit humør var påvirket af så mange forskellige udefra kommende ting, så bare tanken om at der ville være flere og indre ting, som pms jeg ikke kunne styre og kontrollere, skræmte livet af mig. Så var det noget nemmere at løbe 15 km i 10 minus grader på stort set tom mave. Æde mig en pukkel til når jeg kom hjem igen, og kaste op, tude stress ud og derefter kollapse i træthed og æde et par piller og “sove den ud”…

 

 

Hvad er en voksen kvinde idag?

Nu kan jeg skrive på min selvbiografiske roman Anorektikeren og papvinen rundt omkring på Lolland Falster og slippe for at skulle bruge kræfterne på at cykle
 1. En voksen kvinde tør at bede om hjælp
 2. Jeg tør sige at jeg elsker min scooter og at slippe for at cykle i den flade hårde lollandske vind, spare på kræfterne i stedet for at cykle altid, pga angst for at tage på!!!
 3. Tør sige højt, når jeg er (angst, lang tid siden) bange, nervøs, usikker eller bare ny i verden.
 4. Tør sove længe (arbejder jeg stadigt lidt med, men det bliver bedre og bedre)
 5. Jeg kan også godt holde min mund og gå med humør og problemer selv, hvis jeg kan mærke, det er det bedste, for mig at gøre.
 6. Der findes ikke kun p piller. Det nye sort (eller røde) er en cobber spiral stav, man får sat op hos en gynækolog. Den er der netop IKKE hormoner i, så den påvirker ikke humøret som p piller, gør for mange. Så den turde jeg godt prøve af. Haft den 6 måneder nu, og den er sgu helt fint indtil videre. Mine blødninger er hurtigt blevet helt normale og lidt varierede, som det jo skal være.
 7. Opdagede at jeg godt kan takle det pms humør jeg har.

 

Jeg fik kropsligt overskud til, at takle mit pms humør

En meget stor øjenåbner og mega lettelse var, at der med en stabil krop, vægt, træning og søvn, kom nok med overskud til at være i dårligt og følsomt pms humør. Nu lyder den remse meget og for lang, som om der skulle styr på en masse på en gang. Men det har heldigvis været i mindre etaper og tingene er ikke sket “over night” mht min menstruation, mine madvaner, slik og kager eller vægt.

 

Rollemodeller

Tosset med min jyde
 • Efter at have fundet manden i mit liv og… ja han har lige læst til eksamen og har drukket sodavand, der ikke er light, aldrig light, for at få sukker til hjernen og noget energi til at tage i skole.

 

 • At se ham gøre det, ikke kun høre fra en behandler mod anoreksi sige det, at det er godt med sukker til sin koncentration og energi til dagen… at se Malthe gøre det har gjort, at jeg faktisk har købt min første sodavand, ikke light, i over ti år.

 

 

 

Min første sodanvand i 10 år
 • Jeg har haft hovepine idag, ikke drukket helt nok og været en tur i Elgiganten (tekniknørdens andet hjem 😛 ) brugt min hjerne en del derover, lang tur hjem på scooter… og købte en dejlig skide sodavand i Maribo, fordi min hjerne sagde, den ville have sukker, og når jeg kan, se Malthe har gavn af det, så tør jeg også godt.

 

 • Han er en inspirationskilde til, at se hvad der er normalt at gøre, giver mig mod til det, men mit mod kommer også fra, at jeg bare har fået styr på min sunde vægt, mad og træning.

 

 

Forskellen på privat, personlig og professionelt 

Min menstruations historie er på sin vis omfattende, for den har været forsvundet pga

Nu er det meget nemmere at komme rundt på ture på dejlige Lolland

virkeligt mange forskellige ting. Det første der fik den til at forsvinde var psykofarmaka, dernæst p spøjte, stress, p piller, stress, anoreksi, overmotion, undervægt, mere stress og mere mere stress. 10 forsvundne/ustabile år.

Nogle vil måske mene at det er meget privat at dele noget så intimt som sin menstruation historie. Det er det måske også, men for mig er det ok at tage det fra det private, det jeg ikke deler med andre, og tage det til det personlige, som jeg sagtens kan dele med andre. Jeg ville også selv ønske, jeg havde vidst lidt mere førhen om menstruation og anoreksitanker om dette emne, da jeg selv var syg.

 

 

 

 

15 kg rundere, men lykkelig efter at have fundet mine rødder på Lolland Falster