Hunden er, som man siger, menneskets bedste ven. Det er Barkley i hvert fald. Han er sin ejers og mange unge menneskers bedste ven. Han gør nemlig en helt særlig forskel på et socialpsykiatrisk botilbud.

På en helt normalt dag tager gartneren, Pia, Barkley med på arbejde. Pia arbejder på et socialpsykiatrisk botilbud ved navn Skibbyhøj. Barkley er en 11-årig sort labrador, som dog er blevet lidt gråskægget og stivbenet, men alderen kan ellers ikke mærkes på ham.
Barkley trisser rundt i gartneriet, i mens kunderne kommer forbi og køber nogle af Skibbyhøjs udsøgte blomster. Kunderne hilser glad på Barkley, når de parkerer deres bil i gården foran gartneriet, og nogle af de faste kunder har såmænd godbidder med til ham, og er der noget Barkley elsker, så er det vist godbidder. Kunderne er dog ikke de eneste, der nyder Barkleys selskab. Det gør beboerne sandelig også.

I gartneriet arbejder nogle beboere, hvor jeg er den ene af dem. Vi er særligt to beboere, der har en helt særlig kærlighed til Barkley.
Han tilføjer noget helt særligt til stemningen, miljøet og humøret. Det er ingen hemmelighed, at vi som beboere ikke altid har det lige godt, men jeg ved fra mig selv, at det hjælper mig at komme ned til Barkley, som kommer løbende i mod mig med en logrende hale, og tungen hængende ud af munden, fordi da ved jeg, at han er glad for at se mig, og det betyder noget, når man går igennem svære tider, og jeg ved, at jeg bestemt ikke er den eneste.

I vores kaffepauser, hvor vi drøfter verdenssituationen ligger Barkley lige så stille og grynter, snorker og spjætter. Det bringer fnis, grin og glæde frem hos beboere, og også dette er et billede af, hvor meget glæde én enkelt hund kan sprede ved bare at lave nogle lyde.

Jeg må dog ej forglemme Barkleys nok bedsteven på Skibbyhøj. En beboer, som han betyder noget helt og særdeles for. Hun passer ham, når Pia er på ferie. Hun går ture med ham hver dag. Jeg husker engang hun sagde til mig: ”Barkley er manden i mit liv.” Det viser, hvor stor en betydning en hund, som en medarbejder medbringer i hverdagene kan få for beboerne. Han har ændret så meget for os. Han betyder så meget for os. Barkley er ikke som alle andre hunde. Han er noget helt særligt.

Opsummeret skaber dette et billede af, hvilken forskel en hund kan gøre for mennesker med psykisk sårbarhed, og hvor meget Barkley gør for os.

Barkley er ikke bare en hund. Han er en terapihund.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.