DU ER NOK..

Jeg har hele livet gået og troet jeg ikke var nok. At jeg mig selv som person ikke er nok eller god nok. Mine nærmeste har altid gjort alt hvad de kan, for at få mig til at føle mig som jeg er nok. Som at Manja lige nu og her, er helt okay. Men af en eller anden grund, har jeg aldrig taget sådanne ord til mig. Jeg har altid fået meget ros, men igen.. jeg har aldrig taget imod dem, eller taget dem til mig. Det har jeg aldrig følt at jeg har fortjent.

Det her med lav selvtillid og usikkerhed kan være roden til alt ondt. Det er det her hos mig…
Vi kan alle udstråle en masse energi og selvtillid, men ikke alle mener det oprigtigt. Hvorfor taler vi ikke om dårlig selvtillid? Hvorfor taler vi ikke om, at man ikke skal snakke grimt hverken om eller til sig selv? Hvorfor lærte vi aldrig som små børn i skolen, at vi alle er gode nok, uanset hvad vi kan og ikke kan? For det er jo det som er sandheden. Det er det som jeg skal lære at tro på. Helt ind i hjertet. At jeg, Manja er helt okay. Jeg tror tit at jeg hverken fortjener kærlighed, intimitet og omsorg, fordi jeg ikke er nok. Men det jo noget vrøvl… Vi er alle sammen nok. Uanset hvor jeg står i livet, i den vildeste nedtur, eller på den allerbedste dag – så ER JEG GOD NOK OG FORTJENER AL GODT I VERDEN. Det samme gør du som læser dette. Måske har du det på samme måde? Kan du heller ikke kigge på dig selv i spejlet? Kan du også aflyse en hel dags planer, fordi tøjet bare ikke sidder godt nok? Kan du kigge dig selv i øjnene og sige du er god nok? For det skal du! Hver evig eneste dag. Om du tror på det eller ej, så bare bliv ved med at fortæl dig selv det. Omverden kan fortælle dig det, nok så mange gange men du vil ikke tage det ind, før du selv tror på det.

Om det er mobberiet i skolen, at jeg havde svært ved nogen fag, at jeg var speciel, at min far ikke ville være min far – som er roden til det her. Det ved jeg ikke. Det vil jeg næsten ikke tænke på, for det er lige meget hvem eller hvad der fik mig til at føle mig utilstrækkelig. For den følelse er ikke rigtig, og den skal væk. Jeg har givet mig selv et rigtig vigtigt løfte…

’’Du må aldrig mere sige højt at du ikke er nok, du må aldrig mere tro at verden kan undvære dig. Du må aldrig nogensinde igen lade dig selv føle dig utilstrækkelig.’’