Ronnie Rasmussen Essey

Tilgiv den uskyldige gris

I den kommende tid skriver jeg essays om angst, terapi, kærlighed, alkohol, narkomaner, retten til at få børn og meget andet.

Alt er forklaringer og undskyldninger til mine to dejlige døtre, som jeg elsker mere end alt andet.

Vi har en masse forbehold i forhold til foreningen EU. Det behøver vi ikke i håndbold med et nyligt vundet verdensmesterskab, men på fodboldfronten er vi simpelthen elendige. Derfor bør vi forklare fodboldforbundenes verdensorganisation FIFA, at der ikke må dømmes frispark mod danske klubhold, når de deltager i europæiske turneringer. Samme regel skal naturligvis også gælde i landsholdets kampe.

Hvis de andre lande ikke accepterer det, så kan vi heldigvis bare melde os ud af FIFA og EU. Jeg sidder og overvejer, hvilke foreninger jeg vil melde mig ind i, hvor jeg vil nægte at følge reglerne. Måske søger jeg optagelse i den danske folkekirke og vedkender mig kristendommens regler. Dermed står familien ikke med en dum regning for en begravelse, hvis jeg dør tidligt grundet al den medicin, der er blevet afprøvet i et forsøg på reparation af psyken. Desværre er en af bivirkningerne, der ikke er skrevet på de meterlange indlægssedler, at sindslidende gennemsnitligt dør cirka 20 år tidligere end ikke-sindslidende grundet medicin og livsstil.

Magtfulde protestanter ændrer gerne retningslinjerne fra Jesus og Det Nye Testamente, hvis de er i uoverensstemmelse med befolkningens ønsker. Måske kan folkekirken indføre underholdende spil, der ikke larmer, når mange skal døbes samtidig. Det tiltag kommer forhåbentlig, inden jeg er nødsaget til endnu et besøg i en kirke.

Stephanie, min yngste datter, valgte ordet tilgivelse efter udfordringen i sidste essay, og Gud i Det Nye Testamente er fløjtende ligeglad med, hvor mange gange en kristen går i kirke. Da Kristus, Guds søn, korsfæstedes tog han al den fordømmelse på sig, som en kristen kan frygte at blive dømt for, så kirkegængere sætter sig åbenbart på bænkene, fordi de finder prædiker og salmer underholdende. Luther fandt det unødvendigt med skriftestole og betalinger for syndsforladelse, så han vendte sig mod katolicismen og opfandt derfor protestantismen, hvor tilgivelse og syndernes forladelse i højere grad handler om, hvorvidt Vorherre vurderer din optræden, som menneske. Det kan han så vælge at se bort fra grundet korsfæstelsen af sønnen. Hvis du ikke fatter en meter, så omskriver jeg Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente og opfinder en langt mere forståelig religion. Desværre får jeg så provokerende meget mavesyre af rødvin, hvorfor jeg ikke vil medbringe en vindrueavler, der ikke behøver en vinmark. Desuden bliver de fleste forbandede underlige af en for høj promille. Måske skyldes det nuværende og måske midlertidige klarsyn, at H.C Ørsted opfandt elektromagnetismen, hvorfor der gik et lys op for mig, da jeg trykkede på stikkontakten?

Historisk set er der heldigvis lidt dokumentation for, at der har levet en jødisk prædikant i Palæstina ved navn Jesus i de første årtier af vores tidsregning. Derfor tilgiver jeg, at juleaften er opfundet som en fejring af Jesu fødsel, selvom ingen er sikker på, hvilken dato han kom til verden. At jeg hader den langvarige forbrugsfest, er min mor og kæreste absolut utilfreds med, men bortset fra det, så er de kloge kvinder.

Hvis vi skynder os kan vi blive det første land, der fejrer internettets fødsel og udvikling. Den funktion er faktisk guddommelig, da mængden af oplysninger og underholdning overstiger min fatteevne. Desuden slipper jeg for utallige besøg på biblioteket, når jeg skal finde pålidelig dokumentation. Jeg vil også gerne fejre, at computeren med skriveprogrammer har afløst skrivemaskinen, hvor flere tastefejl kunne medføre nyt papir og en genstart. Nu kan man heldigvis klippe og kopiere og gemme. Det kan naturligvis ikke afvises, at en guddommelig magt har planlagt den udvikling. Jeg har bare ingen kontakt til de almægtige, der kan bekræfte eller afkræfte det.

Det kunne blive danske traditioner i stedet for alle dem, vi har lånt fra andre lande. Og det vil være rigtig godt i en tid, hvor næsten alt udefra er på tålt ophold i Danmark. Vi har åbenbart også erkendt, at kristendommen bare indeholder regler og historier, som vi forholder os særdeles overfladisk til, da vi nyligt er blevet kåret til det næstmindste kristne land i Europa, Og det her er alt for alvorligt for mennesker i verdens 3. mest lykkeligste land, der endda har været det mest lykkelige i 2013 og 2016. Måske skyldes degraderingen, at der nu kun er omtrent 250.000 på antidepressiv medicin, og cirka 585.000 har et skadeligt forbrug af alkohol, og cirka 140.000 er afhængige af alkohol, og cirka 350.000 kæmper med en eller anden form for angst. og omkring 500.000 rammes af svær depression i løbet af deres liv.

Ifølge Bedre Psykiatri lider cirka 578.000 af en psykisk sygdom, og da jeg mestrer en anelse regning, er der vist kun ringe tvil om, at de forskellige lidelser overlapper hinanden.

Politikerne lover ofte flere penge til psykiatrien, men de har tilsyneladende en elendig hukommelse, hvilket kan skyldes stress, som er en hyppig årsag til depression. Og næsten ingen, der arbejder inden for de erhverv, der varetager de sindslidendes interesser tør udtale sig, selvom vi bryster os med ytringsfrihed, men det er jo heller ikke rart at miste jobbet, hvilket kan medføre en økonomisk og psykisk nedtur samt manglende ressourcer til indkøb af god rødvin.

Tilgivelse er sundt for psyken, Det ved alle, der har været i terapi, men spørgsmålet er, om det er muligt at tilgive alt.

Jesus forklarer disciplin Peter, da han spørger, om 7 gange er nok at tilgive sin bror, at det nok er nærmere syvoghalvfjerds gange, han skal tilgive, så de 4.352.507 medlemmer af folkekirken kan naturligvis ikke bakke op om hårdere straffe. Jeg bestemmer heldigvis selv angående tilgivelse, da jeg aldrig har været medlem af folkekirken,

Derfor tilgiver jeg aldrig sangerinden Shania Twain for hendes sang ”You don´t impress me much”, der omhandler vores første og eneste date.

Den oplevelse fører mig let og elegant videre til at lege med ordet gris, som min ældste datter Lærke har opfordret mig til at skrive om. Ergo starter jeg med en omskrivning af gris til so. Det er naturligvis henvendt til omtalte sangerinde.

Selvom jeg er opvokset på Midtsjælland, hvor der tidligere var mange små landbrug med grise, så vidste jeg ikke, at grise faktisk er mere begavede end hunde samt børn indtil 3-års-alderen. Grise kommunikerer endda konstant med hinanden. Mere end tusind grynt, snøften og hvin, er blevet identificeret i forskellige situationer, lige fra kurmageri til at udtrykke: ”Jeg er sulten!”. Jeg begynder at forstå, hvorfor nogle danskere har en gris som kæledyr. Jeg får også lidt medlidenhed med grise. Der har i min levetid ofte været historier i medierne om, hvordan de jævnligt transporteres under meget dårlige forhold., så hvorfor skal små børn så fylde så meget i bilen med en autostol. Nej, det er jo netop argumentet for fastspændelsen, at de er mindre begavede end grise. I er da heldigvis blevet meget mere end 3 år gamle, så I skal bare have en sikkerhedssele på. I bruger heldigvis heller ikke uforståelige lyde længere.

”Du er en en gammel gris” er forhåbentlig ikke en nedsættende bemærkning, som I nogensinde behøver bruge om mig, da den vending henviser til mænd, der har haft eller ønsker seksuelt samvær med unge kvinder.

Jeg droppede naturligvis forbeholdene om at skrive om tilgivelse og og ordet gris til ære for jer. Vi er jo heller ikke en forening men meget nær familie. Jeg elsker jer endda, selvom I ikke altid adlyder.

Da denne udfordring udviklede sig en ret så svær opgave uden mulighed for brug af min ellers meget veludviklede humoristiske sans, får I ingen indflydelse på næste essay, hvor jeg vi skrive om narkomaner, hash og retten til at få børn. Måske forsøger jeg at lokke komikeren Hartmann X med som gæsteskribent, da han ved en pokkers masse om økodope.