Ronnie Rasmussen Essey

Narkomaner, cannabis og velsmagende mad.

I den kommende tid skriver jeg essays om angst, terapi, kærlighed, alkohol, narkomaner, retten til at få børn og meget andet.

Alt er forklaringer og undskyldninger til mine to dejlige døtre, som jeg elsker mere end alt andet.

Nysgerrighed og flugten fra uroen i psyken sendte mig tilfældigvis på research blandt hardcoremisbrugere af alkohol, beroligende piller, kokain og heroin. Jeg var var akkurat så fordomsfuld som de fleste andre danskere, da jeg i begyndelsen snakkede med narkomaner. Men de er faktisk bare mennesker. Der findes tåber og idioter blandt dem, men der er også tåber og idioter i alle andre samfundslag, grupperinger og beskæftigelser. At søge tomhed og fred med heroin er desværre så dyr en form for selvmedicinering, at det er nødvendigt med kriminelle handlinger for at finansiere forbruget. Så er det altså nemmere at være benzojunkie, hvor pillerne til beroligelse gennemsnitligt koster cirka 1 krone per pille.

Hvis de en dag forbydes, så er der ingen alternative midler, da alt anden relevant medicin er afprøvet, hvorfor jeg måske selv må lege med heroin. Det er så kun rygeheroin, der er en mulighed, da jeg har en tendens til at besvime, når jeg ser en sprøjte. Det er sandsynligvis ikke snedigt at kigge væk fra armen, når der skal sprøjtes heroin i en åre.

Forhåbentlig opfinder medicinalindustrien et eller andet, der virker, inden Sundhedsstyrelsen beslutter, at ingen må få nervemedicin udskrevet hos lægen. Ellers må jeg lokke kæresten med til et land med en anden lovgivning, så I ikke skal finde farmand på sygeafdelingen i et fængsel. Jeg skal nok finde et varmt land, for vejret i Danmark er simpelthen ikke værd at tale om, hvorfor det er mystisk med de mange vejrudsigter. Jeg vil forresten anbefale jobbet som meteorolog, da gennemsnitslønnen er 33.245 kroner om måneden- Og I får garanteret ikke en fyreseddel, selvom I lyver for seerne og lytterne og tager grusomt fejl i 14-dags-prognoser. Genialt. Ærgerligt jeg er blevet så gammel. Og jeg kan desuden ikke finde mit eksamensbevis fra HF, så jeg kan komme ind på uddannelsen, men I har råd til at hjælpe jeres søde far med en lille bitte smule penge, hvis I bliver meteorologer. Det kan jo være, at jeg og kæresten farer vildt i udlandet eller bliver fængslet i Thailand eller noget i den stil, og så er det ikke så ringe med døtre, der kan hjælpe med penge til transport eller lidt bestikkelse.

Retten til at få børn gider jeg alligevel ikke skrive om, for det er så langt fra nemt med en humoristisk indfaldsvinkel til det emne, medmindre man sidder i Canada og ryger hash og har et grineflip under skriveprocessen. Fordelen ved indtagelse af delta-9-tetrahydrocannabinol og cannabidiol  er henholdsvis de såkaldte psykoaktive virkninger samt den muskelafslappende og smertestillende effekt. De fleste kender nok til THC, men jeg ville lige blære mig med min evne til at søge viden på internettet. Og så vil jeg faktisk alvorligt og uden det mindste smil påpege, at hash kan være yderst angstprovokerende og skadeligt for mange med sindslidelser. Jeg har måske selv røget hash en del gange, så måske ved jeg det af erfaring, men måske nægter jeg at indrømme det. Men måske var jeg påvirket, da jeg for lidt siden sagde i forbindelse med kærestens tilberedning af fastelavnsboller, at nu er det jo også snart tid til at komme klatten i tønden. Dette burde måske censureres, men da jeres mødre ikke længere bestemmer over mig, så undlader jeg det. Desuden er cannabis stadig ulovligt, medmindre det er udskrevet som medicin af lægen. Og nu er der så også kommet et lovforslag om at gøre stuearrest ulovligt, mens det er helt lovligt med langvarig varetægtsfængsling og isolationsfængsling af voksne muligvis uskyldige mennesker. Selvfølgelig skal en stuearrest heller ikke være en meget langvarig straf med ingen kontakt til omverdenen, men en lille tænkepause tror jeg ikke er årsagen til de mange sindslidende i Danmark. Det kan selvfølgelig være årsagen, for dengang hvor det var tilladt at slå børn, var der stort set ingen angstlidende i Danmark. Da jeg gik på Horsens bibliotek i 1991 for at finde bøger om angst, var der næsten ingen materialer om emnet. Og når jeg spørger ældre generationer om angstlidende, så lyder svaret, at der var vist nok en svoger, en kusine eller et andet familiemedlem, der ikke altid havde en logisk undskyldning for afbud til sammenkomster. Der er også en del, der kender nogen, der drak al for meget, og som opførte som underligt, men det har vi da heldigvis næsten fået udryddet. Måske har jeg brugt måske alt for mange gange, men teksten bliver alt for kort, hvis jeg redigerer alle de måskeer væk.

I næste essay vil jeg skrive om ensomhed blandt mennesker, ligegyldighed og de manglende ressourcer, der afsættes til behandling af psykiske lidelser, og så får min kæreste lov til at vælge ET ord, hvis hun laver kylling med tilbehør til aftensmad. Vi valgte så i stedet koteletter med pommes frites på tilbud i stedet. Det var en fælles beslutning, så hun må stadig vælge ET ord. Og jeg orkede ikke at kontakte komikeren Thomas Hartmann angående betragtninger om økodope.