Tomme huller

Er der andre, der oplever tomme huller i hukommelsen, pga. psykiske lidelser?

Jeg kan stort set ikke huske, hvad jeg lavede i fredags. Jeg er helt blank.

Da jeg i sin tid blev diagnosticeret med både angst, stress og depression (trekanten), fik jeg at vide, at hukommelsessvigt ikke var unormalt, og hukommelsen ville komme igen. Det har jeg så også oplevet.

Jeg må indrømme, at det skræmmer mig, ikke at kunne huske. Eller kun at kunne huske brudstykker. Jeg har oplevet det op til flere gange, og det er især, når jeg er presset, har et angstanfald eller er træt. Det værste, er de tomme huller. Hvad er der sket? Hvad har jeg gjort? Hvad har jeg sagt?

Har I nogensinde været et sted, som I kendte, og så alligevel tænkt, hvor fanden er jeg henne? Eller hvorfor er jeg her? Hvad skulle jeg egentlig?
Det kan sende mig helt ud over kanten. Sætte hele alarmberedskabet i gang. Det kan være så invaliderende, at jeg føler mig lammet. Jeg kan intet gøre. Kan ikke få luft, kan ikke tænke, kan ikke være sammen med nogen. Blot ligge under dynen og have lyst til at skrige af frygt. Frygt for at blive tosset. Frygt for at glemme mig selv og mine nærmeste.
Jeg har oplevet demens og alzheimers på tætteste hold, og jeg frygter at jeg selv kan blive ramt en gang. Hvis jeg glemte min familie, min omgangskreds, ville jeg glemme mit fundament og miste mig selv fuldstændigt.

Er der andre, der kan nikke genkende til de tomme huller?

Kærligst,
Maria

Foto: Privat