Følelser

Der var engang hvor jeg ikke følte noget. Mit følelsesliv var dødt. Jeg var indlagt med en psykose og kunne ikke mærke mig selv. Jeg kunne ikke fornemme mine følelser. Jeg var tom. Blot en skal via min krop, men inden i var der slukket. Hjertet slog, men kun på automatik. Det bankede ikke fordi jeg følte noget, men kun for at holde mig i live. Det var underligt at være i den tilstand. Jeg kunne ikke føle glæde og jeg kunne ikke føle sorg. Glæde over at jeg gradvis fik det bedre og sorg over at jeg var blevet ramt af sygdom.
Da følelserne kom tilbage, kom de med 120 kilometer i timen. Det var så voldsomt. Som om jeg havde været i dvale og nu vågnede op på ny. Jeg var ændret. Mit liv var ændret. Følelserne kan stadig den dag i dag være for overvældende, men jeg er blevet bedre til at rumme dem og det er bedre at føle end ikke at føle.

Nu føler jeg igen, og det er jeg lykkelig for. Føler glæden til livet og de muligheder det byder på. Føler kærlighed fra familie og venner. Føler sorg over sygdommen. Føler igen med alle mine sanser og det er vidunderligt. Da jeg ikke følte noget var verden et tomt kort uden lande på. Nu er landende kommet tilbage med fuld styrke. Nogen kan være for overvældende, men det er stadig bedre end ingen følelser. Jeg var bange for at jeg aldrig igen kom til at føle glæde, sorg, frygt eller forelskelse. Alle fire følelser er der igen. Jeg er lykkelig over at have et følelsesliv igen. Det giver indhold i mit liv og jeg tror alle mennesker har brug for følelser. De er med til at forme os som individer og med til at spejle vores verden i.

Følelser er en underlig størrelse, men trods alt uundværlig.