Magtesløs

Jeg har aldrig rigtig tænkt over hvad magt var og er. Det fandt jeg dog ud af, imens jeg var indlagt i psykiatrien. Jeg var den magtesløse, imens læger og sygeplejersker havde magten. Et eksempel kunne være, at jeg ikke selv bestemte, hvornår jeg måtte gå ud og få frisk luft eller at der var tid på hvor længe jeg havde udgang fra afsnittet. Jeg følte mig magtesløs i disse situationer.
Det værste var at jeg ikke selv havde magt over, hvor længe jeg skulle være der. Det lå i andres hænder.
Jeg blev oven i udsat for en magtanvendelse, en dag hvor alt gik galt og jeg var så bange for, at komme i bæltefiksering. Det skete dog ikke, men det var udelukket dem der havde magten om hvorvidt jeg ville havne i det eller ej.
Efter jeg kom ud fra afsnittet fik jeg mere og mere magten tilbage over mit eget liv. På trods af kampen i systemet med jobcenter og hvad der ellers høre med. I dag nyder jeg, at jeg selv kan styre hvornår jeg vil gå en tur, også selvom det regner. Jeg nyder friheden og kontrollen over mit eget liv og jeg værdsætter det fuldt ud.